Znojemská sója

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení sójové kostky
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • 1
      sklenice nakládané okurky s nálev
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sójove kostky naložíme do zeleninového vývaru a nálevu z okurek. Osolíme, přidáme lžíci hořčice a na lžičku papriky. Další den na oleji osmažíme cibuli, přidáme sójové kostky, nálev a nakrájené okurky. Podusíme, zahustíme lžičkou solamylu a přidáme ještě jednu lžíci hořčice. Dochutíme solí, sojovkou, podravkou, ap. a lákem z okurek.
2
Recept je tuším z kuchařky p. Kořínkové.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MatějP
    MatějP |

    8. 11. 2010 11:46

    Dobre to je

  • Katka
    Katka |

    12. 5. 2008 08:29

    výborný recept, moc jsme si včera pochutnali

  • Veronika
    Veronika |

    1. 3. 2008 07:52

    Výborný nápad s Moravankou... budu na víkend doma bez masožravců, jdu si na zítra naložit :-)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    29. 2. 2008 19:03

    Zkusila jsem to udělat s rýží,přidala nakonec trochu zeleninové směsi Moravanky,pokrm dostal pěkný říz.Moc mi to chutnalo.:o)

  • Veronika
    Veronika |

    29. 2. 2008 17:06

    Dobrá je rýže, jednou jsem dělala s kuskusem a šel by snad i brambor. Ale rýže bude ok.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 2. 2008 21:29

    Jakou přílohu k tomu??

  • Alena.
    Alena. |

    25. 2. 2008 10:57

    Já bych ji povařila ve vývaru, podle základní úpravy na obale, pak slila cca polovinu a dolila nálev z okurek, osolila a dále dochutila..

  • Olga P
    Olga P |

    25. 2. 2008 09:43

    Pochopila jsem to dobře? Ta soja se jen naloží a nevaří se v nálevu?

  • Vera
    Vera |

    23. 2. 2008 19:53

    aaa, jmenovkyně, pokusím se poradit :-) Pokud si vzpomínám, tak jsem používala nálev z naložené sóji. I když před časem zde proběhla diskuze o nevhodnosti použití nálevu, ve kterém se sojové kostky, ap. výrobky vaří.. nevím už jak dopadla.. Ale myslím, že jde použít i okurkový nálev nový, jestli nám tedy ještě zbude :-) sojové maso získá chuť při naložení a dále se použije nálev nový, čistý lák a při vaření se opět dochutí hořčicí, solí, atd. Dejte vědět, jestli chutnalo, mě to teď nalákalo a zřejmě si kostky naložím :-)

  • Věra Děrgelová
    Věra Děrgelová |

    23. 2. 2008 18:18

    mám dotaz, druhý den použijeme ten lák ve kterém je to naložené? nebo to je nový "čistý lák?" děkuju

  • Vera
    Vera |

    23. 2. 2008 08:28

    Recept znám, je výborný, děkuju za jeho připomenutí. Doporučuju nakládat minimálně přes noc, mě se někdy podaří i dvě,"pachuť" sojového masa se zcela ztratí. Já ještě vynechávám solamyl a na konec přidávám bílý jogurt - zjemní, zahustí a jeho nakyslá chuť při množství okurek neuškodí, doporučuju vyzkoušet.