Žemličky svaté Lucie

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      kg hladká mouka
    • 200
      g mandle
    • 250
      g rozinky
    • 50
      g droždí
    • 1
      špetka badyán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme kvásek - v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo, cukr, vejce, rozinky, spařené oloupané a jemně posekané mandle, badyán. Zalijeme zbytkem mléka a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout. Potom tvoříme malé kuličky (bochánky). Nůžkami nastříháme kolem dokola okraje a na plechu necháme ještě 10 minut kynout. Před pečením potřeme vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.