Autor:

Zelňačka s uzeným tempehem

Snadné
Ingredience
Bílé zelí
1/4 hlávky
 
Kysané zelí 1 hrnek
Zeleninový vývar
nebo voda
 
Sezamový olej 4 lžíce
Cibule
-jemně pokrájená
1 ks
Tempeh
-UZENÝ SOJOVÝ SÝR
200 g
Kedlubna
,tuřín nebo 2 brambory
 
Smetana
-sojová, cca 100-150 ml
 
Drcený kmín 1 lžička
Mletá sladká paprika 1 lžička
Bobkový list
2-3 ks
 
Špaldová mouka
-celozrnná. 4-5 lžic
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci orestujeme cibuli, uzený tempeh pokrájený na kostky a koření. Sladkou papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Přisypeme mouku a krátce opražíme. Přidáme zelí, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme cca 20 minut, dokud zelí nezměkne. Pokud máte rádi brambory, kedlubnu nebo tuřín, dejte je vařit se zelím. Pak přidáme kysané zelí, povaříme, zjemníme smetanou, případně dokyselíme šťávou ze zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka s uzeným tempehem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web