Autor:

Zelňačka s uzeným tempehem

Snadné
Ingredience
Bílé zelí
1/4 hlávky
 
Kysané zelí 1 hrnek
Zeleninový vývar
nebo voda
 
Sezamový olej 4 lžíce
Cibule
-jemně pokrájená
1 ks
Tempeh
-UZENÝ SOJOVÝ SÝR
200 g
Kedlubna
,tuřín nebo 2 brambory
 
Smetana
-sojová, cca 100-150 ml
 
Drcený kmín 1 lžička
Mletá sladká paprika 1 lžička
Bobkový list
2-3 ks
 
Špaldová mouka
-celozrnná. 4-5 lžic
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci orestujeme cibuli, uzený tempeh pokrájený na kostky a koření. Sladkou papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Přisypeme mouku a krátce opražíme. Přidáme zelí, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme cca 20 minut, dokud zelí nezměkne. Pokud máte rádi brambory, kedlubnu nebo tuřín, dejte je vařit se zelím. Pak přidáme kysané zelí, povaříme, zjemníme smetanou, případně dokyselíme šťávou ze zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka s uzeným tempehem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web