Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
50 minut
8
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g mrkev
    • 300
      g červená řepa
    • 200
      g listové těsto
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce med
    • 100
      ml mléko
    • 150
      g ricotta
    • 0,5
      svazek tymián
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkve oloupejte a nakrájejte na plátky. V mírně osolené vodě povařte asi čtyři minuty, aby mrkev zvláčněla. Řepu nakrájejte na tenké plátky, těsto rozválejte na placku o něco větší, než je průměr zvolené koláčové formy. \\
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Těstem vyložte koláčovou formu o průměru zhruba 26 cm. Vložte do trouby a asi 10 minut předpékejte. Mezitím si prošlehejte vejce s medem, mlékem a ricottou, osolte a opepřete. Na těsto rozložte plátky mrkve a řepy, zalijte vaječnou směsí, vložte do
4
trouby a pečte asi 25 minut. \\
5
Dochuťte, posypte lístky opláchnutého tymiánu a podávejte.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.