Závin z mletého masa

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • 600
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks rohlík nebo housky
    • 2
      dl mléko
    • 3
      stroužek česnek
    • muškátový oříšek
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g sýr eidam nebo ementál
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrůdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, nakrájené rohlíky namočíme v mléce, a přidáme k masu + dvě vejce, osolíme, opepříme, trochu muškátového oříšku přidáme a česnek. Směs poklademe na těsto a zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme asi půl hodiny ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
2
Podáváme teplé i studené se zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    1. 2. 2008 07:12

    Fajn, díky.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 1. 2008 15:08

    Ježiš, já hledám to S a Z. Je to v nadpise!

  • Di
    Di |

    28. 1. 2008 08:59

    Tak tohle určitě vyzkouším, slané záviny mám moc ráda. Jen bych moc prosila to S přeměnit na Z. A nepiště prosím, že je to jedno, v tomto případě je to až moc zavádějící, bije to do očí.