Autor:

Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
250 g
Gnocchi 500 g
Olej
na smažení masa
1 lžíce
Máslo
na vymazání zapékací misky
1 lžička
Špenát
čerstvý nebo zmrazený
200 g
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Vejce 1 ks
Prolisovaný česnek 2 stroužek
Parmazán
nebo eidam
50 g
Bazalka
lístky, případně sušená
1 lžička
Sůl 1 špetka
Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem

Postup přípravy:

Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky.

Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě. (Případně zmrazený rozehřejeme a krátce podusíme na trošce oleje na pánvi). Poklademe jej na noky. Rozehřejeme gril v troubě. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmažíme kousky kuřecího masa. Nesolíme. Až osmažené nudličky posolíme a s česnekem a lístky bazalky přidáme do mísy k nokům se špenátem. Vše zalijeme lehce osoleným vajíčkem rozmíchaným ve smetaně a povrch posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme pod grilem cca 15 minut dozlatova.

Recept je z časopisu Chef Gurmán.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
2+
4.5 16 5 1
Rajčata 7 skvělých receptů na pokrmy z rajčat Články z

Komentáře k receptu: Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem

Komentáře

  1. girlska   12.08.2015 | 17:31 | reagovat |

    Nejlepší :)

  2. Marek   22.09.2013 | 17:14 | reagovat |

    ;-) velmi chutne..

  3. Karol   06.12.2012 | 18:05 | reagovat |

    to je velmi nechutné zkazit takový recept eidamem

    1. SKSandy   05.04.2013 | 22:21 | reagovat |

      já jen vložila tak, jak byl v časopise popsán. Nikdo Tě nenutí, abys jej takto připravoval a jedl. Někomu Eidam chutná... někdo si zvolí třeba jiný druh... vždyť je to na každém! :-\

    2. tomas   20.07.2013 | 14:03 | reagovat |

      je to skvělé, holt ženy tam pořád budou cpát ten eidam .-))

  4. prťavec   27.06.2012 | 11:37 | reagovat |

    bylo to skutečně vynikající! :) nepoužila jsem vůbec máslo ani olej a posypala jsem to strouhaným eidamem a byla to skutečná mňamina! :)

  5. Ali   15.06.2012 | 13:58 | reagovat |

    Opravdu smetanu ke šlehání?

    1. SKSandy   05.04.2013 | 22:20 | reagovat |

      ano, ta se používá do mnohých jídel.. sladkých, slaných... na omáčky...

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web