Autor:

Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
250 g
Gnocchi 500 g
Olej
na smažení masa
1 lžíce
Máslo
na vymazání zapékací misky
1 lžička
Špenát
čerstvý nebo zmrazený
200 g
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Vejce 1 ks
Prolisovaný česnek 2 stroužek
Parmazán
nebo eidam
50 g
Bazalka
lístky, případně sušená
1 lžička
Sůl 1 špetka
Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem

Postup přípravy:

Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky.

Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě. (Případně zmrazený rozehřejeme a krátce podusíme na trošce oleje na pánvi). Poklademe jej na noky. Rozehřejeme gril v troubě. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmažíme kousky kuřecího masa. Nesolíme. Až osmažené nudličky posolíme a s česnekem a lístky bazalky přidáme do mísy k nokům se špenátem. Vše zalijeme lehce osoleným vajíčkem rozmíchaným ve smetaně a povrch posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme pod grilem cca 15 minut dozlatova.

Recept je z časopisu Chef Gurmán.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
2+
4.5 16 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 16x)
Vepřová panenka s houbami a jablky Večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem

Komentáře

  1. girlska   12.08.2015 | 17:31 | reagovat | závadný

    Nejlepší :)

  2. Marek   22.09.2013 | 17:14 | reagovat | závadný

    ;-) velmi chutne..

  3. Karol   06.12.2012 | 18:05 | reagovat | závadný

    to je velmi nechutné zkazit takový recept eidamem

    1. SKSandy   05.04.2013 | 22:21 | reagovat | závadný

      já jen vložila tak, jak byl v časopise popsán. Nikdo Tě nenutí, abys jej takto připravoval a jedl. Někomu Eidam chutná... někdo si zvolí třeba jiný druh... vždyť je to na každém! :-\

    2. tomas   20.07.2013 | 14:03 | reagovat | závadný

      je to skvělé, holt ženy tam pořád budou cpát ten eidam .-))

  4. prťavec   27.06.2012 | 11:37 | reagovat | závadný

    bylo to skutečně vynikající! :) nepoužila jsem vůbec máslo ani olej a posypala jsem to strouhaným eidamem a byla to skutečná mňamina! :)

  5. Ali   15.06.2012 | 13:58 | reagovat | závadný

    Opravdu smetanu ke šlehání?

    1. SKSandy   05.04.2013 | 22:20 | reagovat | závadný

      ano, ta se používá do mnohých jídel.. sladkých, slaných... na omáčky...

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web