Autor:

Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí prsa
na nudličky nebo kostičky
2 ks
Smetana na vaření
33%
2 ks
Listový špenát
mražené kostky dávám 3
100 g
Česnek
stroužky
3 ks
Kari 1/2 lžička
Mletá sladká paprika 1 lžička
Bazalka 1/2 lžička
Oregáno 1 lžička
Česnek sušený
může být i méně
1 lžíce
Podravka 1 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Postup přípravy:

Česnek zpěníme na troše oleje lehce dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso a smícháme s kari, paprikou, bazalkou, oregánem a sušeným česnekem. Poté přidáme na pánev a zprudka osmažíme, aby maso neztvrdlo. Dále přidáme špenát, pokud máme mražený, necháme ho předem trochu povolit, a pokud je čerstvý, chvíli ho podusíme. Špenát necháme s masem prohřát. Nakonec přidáme podravku a smetanu a až nám omáčka začne bublat, zhruba po 5-10 minutách zaprášíme lžící mouky.

Podáváme se špagetami nebo gnochi. Můžeme ještě zasypat sýrem.

Kdo má rád víc nebo míň česneku nebo tolik nekoření, ať si ho upraví podle individuálních potřeb. Toto jídlo v poslední době podávají skoro ve všech restauracích a tento recept mi přijde nejpodobnější. Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Špagety aglio olio Levné jednoduché večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Komentáře

  1. Fana   11.11.2016 | 17:02 | reagovat | závadný

    Nevěděl jsem honem rychle, co všechno do toho patří, tak jsem použil Váš recept a výborné... :-[
    Jenom jsem tam dal víc listového špenátu, lehce zahustil hotovou světlou jíškou od Knorru a navrch posypal nastrouhaným sýrem...

  2. hasky_tech   28.09.2014 | 18:19 | reagovat | závadný

    Super, výborný!

  3. zdeso   22.09.2014 | 15:08 | reagovat | závadný

    vynikající

  4. frisanekelinka   04.04.2014 | 21:09 | reagovat | závadný

    Naprosto vynikající jídlo, doporučuji.

  5. lucadanek   13.11.2013 | 12:25 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno, mňamka.. :-). Dávám bodík

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web