Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí prsa na nudličky nebo kostičky
    • 2
      ks smetana na vaření 33%
    • 100
      g listový špenát mražené kostky dávám 3
    • 3
      ks česnek stroužky
    • 0,5
      lžička kari
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 0,5
      lžička bazalka
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžíce česnek sušený může být i méně
    • 1
      lžíce podravka
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek zpěníme na troše oleje lehce dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso a smícháme s kari, paprikou, bazalkou, oregánem a sušeným česnekem. Poté přidáme na pánev a zprudka osmažíme, aby maso neztvrdlo. Dále přidáme špenát, pokud máme mražený, necháme ho předem trochu povolit, a pokud je čerstvý, chvíli ho podusíme. Špenát necháme s masem prohřát. Nakonec přidáme podravku a smetanu a až nám omáčka začne bublat, zhruba po 5-10 minutách zaprášíme lžící mouky.
2
Podáváme se špagetami nebo gnochi. Můžeme ještě zasypat sýrem.
3
Kdo má rád víc nebo míň česneku nebo tolik nekoření, ať si ho upraví podle individuálních potřeb. Toto jídlo v poslední době podávají skoro ve všech restauracích a tento recept mi přijde nejpodobnější. Dobrou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Fana
    Fana |

    11. 11. 2016 17:02

    Nevěděl jsem honem rychle, co všechno do toho patří, tak jsem použil Váš recept a výborné... :-[ Jenom jsem tam dal víc listového špenátu, lehce zahustil hotovou světlou jíškou od Knorru a navrch posypal nastrouhaným sýrem...

  • hasky_tech
    hasky_tech |

    28. 9. 2014 18:19

    Super, výborný!

  • zdeso
    zdeso |

    22. 9. 2014 15:08

    vynikající

  • frisanekelinka
    frisanekelinka |

    4. 4. 2014 21:09

    Naprosto vynikající jídlo, doporučuji.

  • lucadanek
    lucadanek |

    13. 11. 2013 12:25

    Vyzkoušeno, mňamka.. :-). Dávám bodík