Zapečená polenta s lilkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,5
      l zeleninový vývar
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • 2
      lžička sezamová semínka opražená
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek omyjeme, pokrájíme na cca 1cm plátky, lžíci oleje rozpálíme na pánvy, lilek opečeme, osolíme, odložíme stranou, potřeme je rozdrceným česnekem.
2
Zeleninový vývar zahřejeme v hrnci, pomalu přisypáváme krupici, vložíme pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, vaříme cca 20 min. Mícháme.
3
Plátky lilku rozložíme na plech vymazaný lžící olivového oleje, navršíme na ně polentu, posypeme parmezánem a sezamovými semínky, zapékáme 10 min. při 200 °C, posypeme petrželkou, podáváme.

Komentáře k receptu

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    9. 5. 2009 11:52

    pardon..100g

  • Gábina H
    Gábina H |

    7. 5. 2009 14:56

    V ingrediencích chybí, kolik té polenty