Zapečená polenta s lilkem

Střední
Ingredience
Lilek 1 ks
Olivový olej 2 lžíce
Sůl  
Česnek 3 stroužek
Zeleninový vývar 1/2 l
Cibule 1 ks
Pepř mletý  
Strouhaný parmazán 100 g
Sezamová semínka
opražená
2 lžička
Petrželka  

Postup přípravy:

Lilek omyjeme, pokrájíme na cca 1cm plátky, lžíci oleje rozpálíme na pánvy, lilek opečeme, osolíme, odložíme stranou, potřeme je rozdrceným česnekem.

Zeleninový vývar zahřejeme v hrnci, pomalu přisypáváme krupici, vložíme pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, vaříme cca 20 min. Mícháme.

Plátky lilku rozložíme na plech vymazaný lžící olivového oleje, navršíme na ně polentu, posypeme parmezánem a sezamovými semínky, zapékáme 10 min. při 200 °C, posypeme petrželkou, podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Brambory na vánoční salát: Jak vybrat správný typ? Články z

Komentáře k receptu: Zapečená polenta s lilkem

Komentáře

  1. Eva Červenková   09.05.2009 | 11:52 | reagovat |

    pardon..100g

  2. Gábina H   07.05.2009 | 14:56 | reagovat |

    V ingrediencích chybí, kolik té polenty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Bratři vážili dohromady 372 kilo! Po čtyřech měsících jsou o 17 kilo lehčí  Bratři vážili dohromady 372 kilo! Po čtyřech měsících jsou o 17 kilo lehčí
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web