Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Hodnocení:

Moje:

35 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks korpus malý na pizzu (nebo libanonské chleby)
    • 4
      ks rajčata pokrájená na plátky
    • olivový olej 1–2 lžíce
    • 1
      ks lilek středně velký, pokrájený na plátky, osolený a vypocený
    • 500
      g jehněčí maso 2 pečeně
    • 95
      g jogurt řeckého typu
    • 1
      lžíce máta najemno posekaná
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      hrst rukola omytá a osušená
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Korpusy poklaďte plátky rajčat, lehce potřete olejem a dejte na chvíli zapéct do trouby. Mezitím rozpalte gril na vysokou teplotu. Lilky potřete olejem a opékejte je asi 3 minuty z každé strany, až zezlátnou a zkřehnou. Jehněčí maso také potřete olejem a okořeňte jej. Zprudka ho opečte 3 až 4 minuty ze všech stran tak, aby uvnitř ještě zůstalo růžové. Nechte chvíli zakryté odpočinout a pak pokrájejte na tenké plátky. Mezitím v misce smíchejte jogurt, bylinky a citronovou šťávu, ochuťte a okořeňte. Předpečené minipizzy poklaďte lilkem, jehněčím masem a rukolou a zakápněte jogurtovým dresinkem. Podávejte teplé.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.