Eintopf s jehněčím masem

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mrkev
    • 2
      ks batáty (sladké brambory)
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 400
      ml zeleninový vývar koncentrovaný
    • 250
      g jehněčí svíčková
    • tymián na dochucení
    • muškátový oříšek na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, opláchnutou cibulku na kolečka.
2
V hrnci rozehřejte 1/2 lžíce oleje a zeleninu na něm krátce poduste. Přidejte vývar, 200 ml vody a uveďte do varu. Osolte, opepřete a nechte asi 15 minut vařit.
3
Maso omyjte, osušte a zprudka opečte na pánvi na zbylém rozehřátém oleji, asi 5 minut. Nakrájejte na plátky, vložte do polévky spolu s lístky tymiánu a ještě asi 8 minut povařte.
4
Dochuťte a podávejte.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Ludmila
    Ludmila |

    11. 12. 2014 16:45

    krásná práce