Autor:

Zapečená cuketa

Střední
Ingredience
Brambory 1,5 kg
Cuketa 2 ks
Rajčata 3 ks
Anglická slanina 200 g
Česnek 6 stroužek
Sýr Niva 250 g
Eidam sýr 200 g
Olej  
Sůl  
Bazalka  
Pepř mletý  
Chilli  
Provensálské koření  
Zapečená cuketa

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme slaninou a pokud se povede, dáme trochu i na boky pekáčku. Uvařené brambory slijeme a promícháme s třemi nadrobno nasekanými stroužky česneku a trochou oleje. Poté je rozprostřeme na dno pekáčku. Na brambory rozdrobíme asi tak polovinu nivy. Omytou a nejlépe oloupanou cuketu nakrájíme na kolečka a poklademe na brambory. Posolíme, popepříme a můžeme přidat další rozličné koření. Dále nakrájíme na kolečka i rajčata a opět je rozložíme do pekáčku - na cuketu. Rajčata posypeme zbylým, opět nadrobno nasekaným česnekem, bazalkou přidáme opět sůl, pepř i další koření. Troubu rozpálíme na 200 °C a necháme péct asi tak půl hodiny. Mezitím nastrouháme eidam a smícháme s rozdrobenou nivou, čímž po půl hodine pečení pokrm posypeme a necháme ještě několik minut zapéct, sýr by měl dostat zlatavou barvu. Nakonec ještě můžeme posypat sladkou paprikou.
Všechny suroviny můžeme samozřejmě přidávat dle chuti i dostupného množství.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1-
4.6 16 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 16x)
Grilovací párty 9 tipů pro vaši grilovací párty Články z

Komentáře k receptu: Zapečená cuketa

Komentáře

  1. Hanka   17.07.2014 | 8:53 | reagovat | závadný

    U nás by to asi neklaplo bez masa :) Tak jsem na brambory prvně ještě dala mleté maso... A výborné!!! Myslím, že budu dělat často ;)
    Děkuji za recept :-*

  2. Mari.Majda   20.03.2014 | 13:52 | reagovat | závadný

    Dělal manžel, jsem pouhým konzumentem, ale jako ňam, výýýýborný, ještě kdyby se prodávali brambory jako za mýho dětství....nemoučnou bramboru aby člověk pohledal. Moc mi to chutná, a náročnost asi nula.

  3. laydee   28.09.2011 | 18:57 | reagovat | závadný

    výborný, doma mají rádí tu šťávu okolo, super!!! O:-)

  4. Alena Hreusová   04.08.2008 | 14:00 | reagovat | závadný

    Vcelku dobrý recept. Cuketa aj rajčiny pustili dosť šťavy, takže to trošku "plávalo". S tým korením radšej opatrne, pretože provensálske korenie aj bazalka sú dosť aromatické koreniny.

  5. Miroslava Severová   09.08.2007 | 9:38 | reagovat | závadný

    Díky za další námět, co s cuketou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web