Autor:

Višňová bábovka

Střední
Ingredience
Hera 1 ks
Cukr krupice 250 g
Hnědý rum 3 lžíce
Vejce 4 ks
Polohrubá mouka 375 g
Prášek do pečiva 1 ks
Skořice 1/2 lžička
Mléko  
Višně
já je vypeckovávám
1 sklenice

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Utřít tuk s cukrem a rumem, zašlehat vejce, přidat mouku s práškem do pečiva a skořicí, popřípadě zředit mlékem (prostě vyrobit konzistenci těsta na bábovku), polovinu těsta do vymazané a strouhankou vysypané formy, poklást višněmi a přikrýt zbytkem těsta. Péci zvolna (cca 175 °C) 60-70 minut.

Po upečení nechat asi 15 min. ve formě a pak vyklopit. Nakonec polít čokoládovou polevou.

Višně lze nahradit jiným ovocem (maliny, třešně, ananas apod). Bábovka je vláčná, prostě taková nedusivka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Višňová bábovka

Komentáře

  1. Adél Černá   17.05.2006 | 16:05 | reagovat |

    to vypadá dobře...:)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web