Autor:

Vinný sorbet

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Cukr krupice 300 g
Voda 300 ml
Červené víno 300 ml
Limonáda
perlivá
300 ml
Citron
kůra i šťáva
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Dáme do hrnce cukr a vodu a zahřejeme při střední teplotě, dokud se cukr nerospustí. Krátce povaříme a necháme zhoustnout v sirup. Po 5-7 minutách sejmeme hrnec ze sporáku a necháme sirup vychladnout.

Smícháme červené víno s perlivou limonádou (já používám malinovou, ale může být i jiná). Přidáme citronovou kůru i šťávu, poté sirup a celé dobře promícháme.

Dáme do mrazáku a první hodinu každých 15 minut promícháme. Před servírováním krátce rozmixujeme, aby byl sorbet pěkně vláčný. Zdobíme mátou a podáváme třeba s ovocem nebo s jakýmkoli dezertem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Vinný sorbet

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web