Autor:

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 650 g
Cibule
2-3
3 ks
Nakládané okurky
střední
5 ks
Zakysaná smetana
větší
1 kelímek
Ocet 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Sůl 1 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Pažitka 1 svazek
Olivový olej 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené okurky.
Kysanou smetanu smícháme s octem (asi jedna lžíce, podle chuti), cukrem, pepřem a solí. Vmícháme spolu se lžičkou olivového oleje do salátu. Nakonec jemně vmícháme nakrájenou pažitku.
Tento salát servírujeme jako přílohu, třeba ke grilovaným kuřecím řízkům.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Komentáře

  1. Hanka Nepeřená   07.11.2009 | 15:26 | reagovat |

    Moc dobrý, rychle hotový. Měl doma úspěch.

  2. Ivona Kestlová   06.08.2009 | 0:21 | reagovat |

    Lehký letní salát, kyselejší, mňam, mňam.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web