Vídeňská bábovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 2
      špetka sůl
    • rozinky
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 3
      ks vejce (žloutky + bílky zvlášť
    • 3
      hrst vlašské ořechy sekané
    • tuk
    • hrubá mouka na vysypání bábovkové formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky, cukr, vanilkový cukr šleháme do pěny. Pak přidáme citronovou šťávu a osolíme, pořádně zamícháme. Dále přidáme rozinky a ořechy a taky dobře zapracujeme. Do těsta zapracujeme změklé máslo a hned v zápětí přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně až na závěr ho vmícháme do těsta.
2
Těsto vlejeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 1 hodinu v předehřáté troubě na 150 °C. Bábovka je hotová, když po vpíchnutí špejlí se těsto nelepí a nezůstává na špejli. Hotovou necháme vychladnout a podáváme pocukrovanou.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzkanka12
    Zuzkanka12 |

    28. 5. 2012 18:16

    Jedna z mých oblíbených. Určitě doporučuju. :)

  • Michaela Vaverková
    Michaela Vaverková |

    9. 2. 2010 14:46

    Úžasná, úžasná,úžasná.

  • as
    as |

    23. 5. 2005 10:24

    Dělala jsem ji v sobotu a v neděli ještě jednou, protože nezbylo. To mluví za vše......je opravdu moc dobrá.Jen jsem nedala rozinky a ořechů jen jednu hrst, což bohatě stačilo.

  • Petra Tichá
    Petra Tichá |

    27. 4. 2005 12:06

    Bábovka není špatná.Dá se to!

  • Martina Nová
    Martina Nová |

    17. 1. 2005 14:44

    Bábovka je vynikající.Už jsem ji v naši rodině pekla 3x.Jde nadračku!!!Recept je výborný,vřele všem doporučuji!!!Pochutnáte si