Vepřové špízy se zeleninou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta
    • 1
      ks kedlubna
    • 250
      g mrkev
    • 1
      svazek naťové cibulky
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • pepř celý hrubě mletý
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob) 1-2
    • 1
      svazek petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou kedlubnu a mrkve nakrájíme na kousky a dusíme ve 1/4 litru vroucí vody asi 10 minut. Zeleninu necháme okapat a vývar si zachytíme.
2
Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky kedlubny a mrkve, dále na kousky nakrájené naťové cibulky a na kostičky nakrájené maso.
3
Na horkém oleji špízy 15-20 minut opékáme ze všech stran. Poté je okořeníme solí a pepřem. Špízy vyjmeme z pánve a udžujeme v teple.
4
Do výpeku přilijeme zeleninový vývar a smetanu a směs krátce povaříme. Solamyl rozmícháme v trošce vody a omáčku jím zahustíme.
5
Podáváme s bramborovu kaší. Nakonec vše upravíme na talíř a posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.