Vepřové medailonky s žampionovým přelivem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
4
porce
neuvedeno
autor: kohoutman

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřová panenka
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • 250
      ml smetana na vaření
    • mouka
    • koření - grilovaná zelenina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou panenku osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Hodíme na pánev a necháme z obou stran zatáhnout. Potom dáme do zapékací misky vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů cca 35minut. Podlijeme troškou vody.
2
Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony bez noh a zprudka orestujeme. Opepříme, osolíme a přidáme koření na zeleninu-gril (dle chuti). Zalijeme smetanou na vaření a lehce povaříme. V hrníčku si rozděláme mouku s vlažnou vodou na zahuštění a zahustíme dle potřeby.
3
Panenku vyjmeme z trouby a nakrájíme na plátky, polijeme žampionovým přelivem.
4
Jako přílohu doporučuji brambory ve slupce na olivovém oleji. ;-)
5
Dobrou chuť.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.