Velikonoční žebírka na medu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 1 kg vepřových žebírek
    • olej
    • 2
      česnek
    • 2
      lžíce med
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 2
      ks hřebíček
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      pálivá paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žebírka rozřežeme na části, osolíme, opepříme. Do mísy z víkem nalijeme olej, med, přidáme nastrouhaný česnek a cibuli pokrájenou na čtvrtky a rozebranou na dílky.
2
Přidáme zbylé koření, pečlivě promícháme, přikryjeme víkem a necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Poté dáme do pekáčku i s marinádou podlijeme trouchou vody a pečeme dozlatova.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Drahunkas
    Drahunkas |

    20. 7. 2013 18:36

    Naprosto luxusní BAŠTA, manžel i děti se oblizovali až za ušima :-))

  • heřman
    heřman |

    2. 10. 2012 14:47

    to nejnechutnější žrádlo co sem kdy jedla!!! FUJ, HNUSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-$ :-( :-! O:-) :'( :-X :-| <:-) :-S

  • Zuzana Zuzana
    Zuzana Zuzana |

    30. 5. 2009 19:19

    výborné!rebierka som robila prvykrát v živote a hneď sa mi tak podarili:-)

  • Lucia Drotárová
    Lucia Drotárová |

    24. 3. 2008 07:26

    Tohle by šlo hodit na gril, ne?

  • alena
    alena |

    19. 3. 2008 07:43

    ale to nebyla pečínka, na tu se nekupují žebírka, ale krkovice nebo pečeně. na žebírka marináda patří a nám to chutnalo. je důležité vědět, co od receptu očekáváme, ale od žebírek neočekávám žádnou nedělní pečínku.

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    11. 4. 2007 19:52

    Proti gustu žádný dišputát, ale já jsem to zkusil a už to NIKDY nebudu opakovat: klasická chuť vepřové pečeně veškerá žádná, marináda přebila všechno, co je na pečínce dobré a krmi jsme pozřeli jen proto, že nám bylo líto jídlo vyhodit.