Autor:

Vepřová žebírka - spareribs

15 minut PT0H15M
Střední
Ingredience
Vepřová žebírka  
Kmín  
Sůl  
Česnek  
Kečup - jemný  
Worcestrová omáčka  
Med  
Citronová šťáva  
Vepřová žebírka - spareribs

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.

Počítejte jedno až dvě na osobu.

Pekáč vyložte aluminiovou folií, abyste ho potom nemuseli drhnout.

Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte jednotlivě na folii a podlijte trochou vodu.

Pekáč zakryjte alobalem nebo víkem a pečte bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C.

Potom žebra obraťte, dolijte vypařenou vodu a pečte zakryté znova na stejnou teplotu a čas.

Odkryjte a pečte znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.

Zbylé ingredience smíchejte a směs naneste na žebírka ze všech stran. Pečte každou stranu znova na 5 minut. Výsledkem je propečené maso s voňavou kůrčičkou.

Jako přílohu k tomu jíme bagetu zapečenou se strouhaným sýrem a pikantní salát z bílých fazolí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
2+
4.36 25 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Vepřová žebírka - spareribs

Komentáře

  1. PetraV   07.01.2017 | 13:20 | reagovat |

    Díky za super recept. Maso je daleko lepší než když se peče v marinádě od začátku. Podlít stačí jen trochu, přikryté maso pustí dost vlastní šťávy.

  2. honza   10.12.2016 | 10:36 | reagovat |

    jak muzu neco podlevat vyparenou vodou???? Kde ji mam jako vzit?

  3. Martina   15.10.2015 | 20:25 | reagovat |

    Jsou fenomenální :-) úžasné výborné ;-)

  4. Petju   04.10.2015 | 19:40 | reagovat |

    Super, diky!

  5. anthrax   09.06.2015 | 14:51 | reagovat |

    Výborný! 8-) :-))

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web