Autor:

Vepřová žebírka - spareribs

15 minut PT0H15M
Střední
Ingredience
Vepřová žebírka  
Kmín  
Sůl  
Česnek  
Kečup - jemný  
Worcestrová omáčka  
Med  
Citronová šťáva  
Vepřová žebírka - spareribs

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.

Počítejte jedno až dvě na osobu.

Pekáč vyložte aluminiovou folií, abyste ho potom nemuseli drhnout.

Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte jednotlivě na folii a podlijte trochou vodu.

Pekáč zakryjte alobalem nebo víkem a pečte bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C.

Potom žebra obraťte, dolijte vypařenou vodu a pečte zakryté znova na stejnou teplotu a čas.

Odkryjte a pečte znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.

Zbylé ingredience smíchejte a směs naneste na žebírka ze všech stran. Pečte každou stranu znova na 5 minut. Výsledkem je propečené maso s voňavou kůrčičkou.

Jako přílohu k tomu jíme bagetu zapečenou se strouhaným sýrem a pikantní salát z bílých fazolí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29 x
2+
4.31 29 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 29x)
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Vepřová žebírka - spareribs

Komentáře

  1. Martina   15.10.2015 | 20:25 | reagovat | závadný

    Jsou fenomenální :-) úžasné výborné ;-)

  2. Petju   04.10.2015 | 19:40 | reagovat | závadný

    Super, diky!

  3. anthrax   09.06.2015 | 14:51 | reagovat | závadný

    Výborný! 8-) :-))

  4. mmelinda   04.06.2015 | 20:20 | reagovat | závadný

    .....já dělám žebírka kapku jinak. Místo 2x 45 minut pečení pod poklopem je uvařím v tlakáči (jako na vepřovou polévku, ale bez kořenové zeleniny) asi 40-45 min do měkka (maso ale nesmí odpadávat od kosti) a pak postupuji úplně stejně s opékáním žebírek bez poklopu jak je zde uvedeno. Marináda je výborná a žebírka jsou pak jedna báseň......tím tlakáčem prostě šetřím čas a výsledek je mňamózní.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web