Vepřová žebírka - spareribs

Hodnocení:

Moje:

15 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová žebírka
    • kmín
    • sůl
    • česnek
    • kečup - jemný
    • worcestrová omáčka
    • med
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
2
Počítejte jedno až dvě na osobu.
3
Pekáč vyložte aluminiovou folií, abyste ho potom nemuseli drhnout.
4
Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte jednotlivě na folii a podlijte trochou vodu.
5
Pekáč zakryjte alobalem nebo víkem a pečte bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C.
6
Potom žebra obraťte, dolijte vypařenou vodu a pečte zakryté znova na stejnou teplotu a čas.
7
Odkryjte a pečte znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.
8
Zbylé ingredience smíchejte a směs naneste na žebírka ze všech stran.
9
Pečte každou stranu znova na 5 minut. Výsledkem je propečené maso s voňavou kůrčičkou.
10
Jako přílohu k tomu jíme bagetu zapečenou se strouhaným sýrem a pikantní salát z bílých fazolí.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    26. 3. 2017 16:10

    Honziku, proc se tady zbytecne ztrapnujes? Copak tady nekdo pise o podlevani vyparenou vodou?

  • PetraV
    PetraV |

    7. 1. 2017 13:20

    Díky za super recept. Maso je daleko lepší než když se peče v marinádě od začátku. Podlít stačí jen trochu, přikryté maso pustí dost vlastní šťávy.

  • honza
    honza |

    10. 12. 2016 10:36

    jak muzu neco podlevat vyparenou vodou???? Kde ji mam jako vzit?

  • Martina
    Martina |

    15. 10. 2015 20:25

    Jsou fenomenální :-) úžasné výborné ;-)

  • Petju
    Petju |

    4. 10. 2015 19:40

    Super, diky!

  • anthrax
    anthrax |

    9. 6. 2015 14:51

    Výborný! 8-) :-))

  • mmelinda
    mmelinda |

    4. 6. 2015 20:20

    .....já dělám žebírka kapku jinak. Místo 2x 45 minut pečení pod poklopem je uvařím v tlakáči (jako na vepřovou polévku, ale bez kořenové zeleniny) asi 40-45 min do měkka (maso ale nesmí odpadávat od kosti) a pak postupuji úplně stejně s opékáním žebírek bez poklopu jak je zde uvedeno. Marináda je výborná a žebírka jsou pak jedna báseň......tím tlakáčem prostě šetřím čas a výsledek je mňamózní.

  • Marťan
    Marťan |

    15. 3. 2015 21:51

    Ahoj, to se to opravdu peče takhle dlouho? Nevysuší se to za tu 1, 5h než se to pomaže rou marinádou? :-/

  • Denisa
    Denisa |

    13. 3. 2015 12:36

    ja delala z 1kg zebirek a vše podle oka aby bylo marinady dost a je to fakt luxusni!! :-P

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 |

    1. 2. 2014 11:29

    no taky už peču druhou 3/4 hodinku a musím říct,že už teď se mi sbíhají sliny 8-)

  • fialkakajka
    fialkakajka |

    30. 9. 2013 17:12

    tak už jsou v troubě :-) nemůžu se dočkat :-P

  • Jirka
    Jirka |

    2. 7. 2013 18:12

    dle chuti...

  • Jirka
    Jirka |

    2. 7. 2013 18:11

    hele, kdyz zebra, tak tyhle...fakt pecka

  • :))
    :)) |

    28. 6. 2013 16:41

    Tak jdu to vyzkoušet...Nemůžu odolat...: ;-) :-)

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    20. 4. 2012 17:05

    Nejlepší je to stejně na grilu, ale recept je výborný, děkuji.

  • worwys
    worwys |

    3. 3. 2012 12:51

    Přidal by někdo kolik je čeho potřeba na marinádu na 1-1,5kg žebírek?

  • dzejny
    dzejny |

    31. 10. 2011 02:29

    Vyborne ribs!

  • Ivik
    Ivik |

    24. 10. 2011 01:19

    Super recept! Zebra jsem ani podlevat nemusela, protoze prikryte pustily dostatek stavy. Celkove jsem to pekla asi o deset minut dele a jeste jsem to nechala 7 minut dojit v troube (pekla jsem dve cela zebra). Marinada byla vyborna, i kdyz jsem si ji musela udelat podle oka. Celkove jsem udelala asi jedno deci marinady a bohate to stacilo. Muj pomer byl dva strouzky cesneku (najemno nasekany), troska citronove stavy, lzicka Worcesterove omacky, lzice az lzice a pul kecupu a zbytek medu a troska soli. Jak jsem to jeste nechala chvili dojit v troube, marinada zhoustla a krasne se tahla. Urcite zase brzy vyzkousim! Chutne a jednoduche! ;-)

  • Darina
    Darina |

    12. 5. 2011 13:56

    Super, nejdříve jsem byla na rozpacích z počátečního pečení bez marinády,ale konečný výsledek luxusní. Velký úspěch doma: :-)

  • matěj
    matěj |

    9. 4. 2011 20:52

    bezchybný a jednoduchý a protože mam rád ostřejší,přidal jsem pimento:-) v marinádě se to nedělá celou dobu proto, že by se Ti to spálilo,bylo by to hořký a musela by jsi to bohužel vyhodit. Marinádu fakt jen na poslednich 10 min, 5min z každé strany.

  • pitbullka
    pitbullka |

    23. 1. 2011 20:33

    Super a bylo to luxusní...

  • PINKY
    PINKY |

    5. 4. 2007 10:52

    Tak děkujeme mockrát:-). Bylo to naprosto úchvatné, akorát jsme se tak nacpali, že jsme jen lehli a bylo po vášnivém večeru:-(.

  • Bára
    Bára |

    14. 3. 2007 16:05

    Proč se žebírka nepečou v té vynikající omáčce po celou dobu?

  • Andra
    Andra |

    19. 1. 2007 12:56

    Ďakujem, už mám v obľúbených...

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    18. 1. 2007 21:35

    Přikládám vyžádaný recept pod názvem "Bleskový fazolový salát"

  • Andra
    Andra |

    18. 1. 2007 09:25

    Nemohli by ste doložiť recept aj na ten fazuľový šalát?