Včelenské kyselo

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l voda
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • smetana na vaření
    • 5
      ks brambory
    • 1
      lžíce máslo
    • 5
      ks bobkový list
    • 10
      ks nové koření Kuliček
    • 2
      lžíce sůl
    • 0,5
      lžíce cukr
    • ocet Podle chuti
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce nalejeme vodu s oloupanými a nakrájenými brambory, bobkovým listem a novým kořením. Vše přivedeme k varu, až se tak stane, zahustíme moukou. Vmícháme smetanu a rozšlehaná vajíčka. Povaříme deset minut, ochutíme solí, cukrem a octem.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Helena Stříbrná
    Helena Stříbrná |

    13. 1. 2007 22:05

    Tohle není kyselo, ale polévka zvaná kyselačka. Kyselo se vaří z chlebového kvásku,

  • Světlana
    Světlana |

    31. 10. 2006 22:08

    U nás se dává místo rozšlehaných vajec ztracené vejce.