Autor:

Vanilkovo-čokoládový dort

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 8
Korpus
Vejce 6 ks
Moučkový cukr 180 g
Vařící voda 3 lžíce
Polohrubá mouka 210 g
Vanilkový cukr  
Prášek do pečiva 2 lžička
Čokoládový krém
Máslo 250 g
Mléko 400 ml
Čokoládový pudink 1 balení
Moučkový cukr 150 g
Hnědý rum 1 lžíce
Vanilkový krém
Máslo 250 g
Mléko 400 ml
Vanilkový pudink 1 balení
Moučkový cukr 150 g
Hnědý rum 1 lžíce
Kakaová poleva
Ztužený tuk 80 g
Moučkový cukr 80 g
Kakao 30 g
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Mléko 2 lžíce
Na ozdobení
Marcipán  
Vanilkovo-čokoládový dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do zhoustnutí. Dále vmícháme po částech sníh z bílků a také mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto vlijeme do trošku větší dortové formy, olejem vymaštěné a hrubou moukou vysypané. Pečeme pozvolna v troubě předehřáté cca na 165-170°C, asi 40 minut.

Krémy - z pudinkového prášku a mléka uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme i rum.

Kakaová poleva - tuk rozpustíme, přidáme mléko a cukr. Musíme vše míchat na mírném ohni, aby směs nebublala. Potom přidáme lžíci solamylu a nakonec kakao. (Směs by jsme měli dělat až uplně nakonec, když už je korpus vychladlý a promazaný, protože když už je poleva hotová, tak rychle tuhne a špatně se s ní pracuje).

Promazání dortu - korpus 2x rozkrojíme. Spodní část potřeme marmeládou a čakoládovým krémem. Prostřední část potřeme jen čokoládovým krémem. Vrchní část potřeme polevou. Kraje dortu přetřeme vanilkovým krémem, kterým dort i dozdobíme.

Marcipán buď koupíme hotový a nebo předhotovený = cukrová hmota, kterou vyválíme v trošce moučkového cukru a vykrájíme obrázky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: Vanilkovo-čokoládový dort

Komentáře

  1. Zuzka   21.06.2012 | 13:08 | reagovat |

    Toho vanilkového krému je podle mě zbytečně moc. Celé máslo a pudink z 400 ml. mléka jen na potření boků a dozdobení.... Na 1 dortík krém ze dvou másel, to by musel být oooobr dort. Jinak vypadá recept perfektně.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka! Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka!
Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web