Valašské zelníky

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 200
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce sádlo
  • Náplň
    • 1
      sklenice kysané zelí sterilované
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce. Slaninu nakrajíme na kostičky, necháme mírně rozpustit v kastrůlku a přidáme nakrájenou cibuli, zelí a kmín. Promícháme, přikryjeme a dusíme. Tekutina ze zelí se musí vydusit. Poté zelí necháme vychladnout.
2
Oloupeme brambory a nastrouháme na jemno. Přidáme polohrubou mouku, sůl, vejce a lehce promícháme, na vále zpracujeme vláčné těsto, podle potřeby přidáme mouku. Z bramborového těsta vytvoříme vál o průměru asi 4 cm a rozkrajíme ho na stejné dílky. Z každého dílku vytvoříme kuličky a zde potom prsty uděláme placičku. Na placičku urovnáme lžíci trochu vychladnuté zelné náplně. Těsto přehneme a okraje dobře přitiskneme. Zelníky narovnáme a na sádlem vymazaný plech vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 stupních 20 - 25 minut do zlatova.
3
Upečené zelníky, potřeme sádlem. Podávame teplé i studené.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.