Vaječné ragů II.

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 1
      ks květák
    • 200
      g hráškové lusky nebo 150g mraženého hrášku
    • 150
      g šunka
    • 6
      lžíce máslo
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • kerblík někollik snítek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo.
2
Květák pečlivě očistíme, rozebereme na růžičky a opereme. Ve zhruba 250 ml vroucí osolené vody ho vaříme 10 – 15 minut. Lusky hrášku očistíme, stáhneme vrchní vlákna, opláchneme je a nakrájíme na kousky. Asi 5 minut před dovařením přidáme lusky ke květáku a dovaříme.
3
Šunku pokrájíme na kostičky. Uvařená vejce opláchneme studenou vodou. Květák a hrášek necháme na sítu důkladně okapat a vývar zachytíme.
4
V hrnci zahřejeme tuk a zpěníme na něm mouku. Podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a dobře rozmícháme. Omáčku ochutíme hořčicí, solí a pepřem a při nízké teplotě vaříme přibližně 10 minut.
5
Vejce oloupeme a přepůlíme. Spolu s okapanou zeleninou je vložíme do omáčky a prohřejeme. Opatrně opláchneme kerblík a otrháme lístky. Vaječné ragú podáváme posypané kostičkami šunky a lístky kerblíku.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.