Autor:

Vaječné ragů II.

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Vejce 6 ks
Květák 1 ks
Hráškové lusky
nebo 150g mraženého hrášku
200 g
Šunka 150 g
Máslo 6 lžíce
Polohrubá mouka 6 lžíce
Smetana ke šlehání 250 ml
Hořčice 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Kerblík
někollik snítek
 

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo.
Květák pečlivě očistíme, rozebereme na růžičky a opereme. Ve zhruba 250 ml vroucí osolené vody ho vaříme 10 – 15 minut. Lusky hrášku očistíme, stáhneme vrchní vlákna, opláchneme je a nakrájíme na kousky. Asi 5 minut před dovařením přidáme lusky ke květáku a dovaříme. Šunku pokrájíme na kostičky. Uvařená vejce opláchneme studenou vodou. Květák a hrášek necháme na sítu důkladně okapat a vývar zachytíme. V hrnci zahřejeme tuk a zpěníme na něm mouku. Podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a dobře rozmícháme. Omáčku ochutíme hořčicí, solí a pepřem a při nízké teplotě vaříme přibližně 10 minut. Vejce oloupeme a přepůlíme. Spolu s okapanou zeleninou je vložíme do omáčky a prohřejeme. Opatrně opláchneme kerblík a otrháme lístky. Vaječné ragú podáváme posypané kostičkami šunky a lístky kerblíku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Vaječné ragů II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web