Autor:

Uzené se sosíkem

Střední
Ingredience
Uzené maso 1 kg
Cibule
větší
3 ks
Česnek
celá palička
1 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Olej
nebo máslo
 
Uzené se sosíkem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso dáme vařit do poloměkka. Vyndáme a nakrájíme na plátky. Do pekáčku dáme pokrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dozlatova.

Potom cibuli poklademe plátky masa, popepříme a přidáme na plátky nakrájený česnek. Cibule by měla být tmavá, ale ne spálená. Podlijeme trochou vody a dáme buď do trouby péct anebo dusíme nahoře na sporáku.

Když je maso měkké, dosolíme podle potřeby. Česnekem by mělo maso vonět.

Podáváme s brambory, různými knedlíky, špenátem nebo zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Uzené se sosíkem

Komentáře

  1. Kerstin   16.01.2013 | 11:13 | reagovat |

    Recept mne mile překvapil. Vše zmizelo z pekáčku za pár minut =)

  2. Zdena z JM   19.03.2007 | 7:35 | reagovat |

    Recept jsem si mírně upravila a to tak, že spodní vrstvu tvořily syrové brambory nakrájené na tenká kolečka,osmažená cibule,uzené maso,česnek a zase brambory.Pekla jsem asi hodinu.Brambory dostaly výbornou chuť po uzeném.Se zeleninovým salátem výborný oběd.Dávám 1.

  3. Naďa Lhotáková   25.02.2007 | 12:39 | reagovat |

    Bylo dnes k obědu -přejedli jsme se!!!!vynikající.

  4. Anonym   01.09.2006 | 12:01 | reagovat |

    Bylo to moc dobré, při dušení jsem podlévala vývarem z uzeného masa, ze zbytku jsem udělala polévku. Jako přílohu bych upřednostnila bramborovou kaši a kyselou okurku (dětem dávám sterilovanou kukuřici). Dávám za jedna.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web