Tvarohové rohlíky

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks rohlík
    • 500
      g tvaroh
    • 1
      dl mléko
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • olej
    • rozinky
  • Palačinkové těsto
    • 3
      dl mléko
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka
    • moučkový cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky podélně rozkrojíme, měkkou část vydlabeme.
2
Na náplň prolisujeme tvaroh (nebo použijeme jemný), vejce, vanilkový a práškový cukr, rozinky.
3
Vydlabané poloviny rohlíků zlehka namočíme v mléce (jen vypláchnout, aby se nerozmočily) a náplní naplníme.
4
Obalujeme je v hustějším palačinkovém těstě a smažíme z oboou stran.
5
Podáváme teplé, posypané práškovým cukrem.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • eva
    eva |

    31. 10. 2005 14:05

    oooo...tak to bola pochutka...mali sme dobry, domaci tvaroh... super rohlicky...vdaka

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    31. 10. 2005 08:19

    Áno, ten recept poslala do časopisu Život jedna pani asi pred 25 rokmi, mám tie recepty zviazané. Potom to ktosi poslal pánu Novotnému a vylepšil to o tie marhule. Skúšala som to aj takto, ale nám doma to lepšie chutí bez marhulí. Takže to robíme podľa pôvodného receptu.

  • Naďa Bartůňková
    Naďa Bartůňková |

    27. 10. 2005 13:42

    Někde jsem četla, že na tvaroh ještě dávali kompotované meruňky. Taky mňam :o) Naďa

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    27. 10. 2005 07:10

    Rožky je lepšie kúpiť deň vopred, nemusia byť tvrdé. Do mlieka namáčajte skutočne len na okamih, vlastne len vypláchnuť. Nepripravujte ich dopredu všetky, stačí postupne toľko, koľko vám vojde na panvicu pri vyprážaní, aby sa vám nerozmáčali. Cestíčko hustejšie.

  • Irma Hlávková
    Irma Hlávková |

    23. 10. 2005 23:04

    to musím taky vyzkoušet...

  • lulup
    lulup |

    23. 10. 2005 11:22

    asi tvrdsi ne, aby se zase daly vydlabat, ja tenhle recept taky zkusim...

  • airan
    airan |

    21. 10. 2005 13:51

    Jak je tam tvaroh, tak neodolam...jen by me zajimalo, ty rohliky musi byt asi tvrde, ne?