Tvarohová pomazánka II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 100
      g tvrdý sýr
    • mléko
    • 3
      stroužek česnek
    • pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 30
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mixéru dám tvaroh, nastrouhaný sýr a nastrouhané máslo (lépe se to spojí), prolisovaný česnek, mléko, pažitku, sůl a pepř a mixuji, dokud se vše pěkně nespojí. Sýr strouhám na jemno, máslo stačí na hruho.
2
Pomazánku namažu na chleba nebo rohlík, pokladu plátky rajčete a ihned podávám.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    22. 8. 2007 21:28

    Asi bych to jen umíchala, nevidím důvod, proč to mixovat. Zato bych klidně přidala nadrobno pokrájenou nebo nahrubo ustrouhanou téměř jakoukoliv zeleninu: rajče, paprika, cibulka, mrkev, ale i celer nebo petržel (sice v menším množství)kvůli nepřeražení chuti, ale zvlášť celer je má výrazné antioxidační účinky), pro zjemnění možná ustrouhané jablíčko, variantně třeba pomleté vlašské ořechy - a nebo zase ustrouhaný křen, nebo čerstvé bylinky - libeček, petrželová nať, šnytlik, bazalka ... No a časem můžu dojít třeba i k tomu, že ten tvaroh se zeleninou nebo bylinkama je sám o sobě tak dobrý, že to máslo je v něm dočista zbytečné.

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    22. 8. 2007 18:18

    Dělala jsem tuto pomazánku a je moc dobrá, taková odlehčená forma česnekovky:o) Vhodná pro těhulky, doporučuji:o)))

  • Anna
    Anna |

    19. 7. 2007 12:22

    Tvarohové, sýrové pomazánky jsou vděčné na toto horké období.