Autor:

Třísky ve formě na srnčí hřbet

Snadné
Ingredience
Bílek 150 g
Hladká mouka 100 g
Cukr 100 g
Mandle
část mohou být i lískové oříšky
150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Bílky s cukrem se ušlehají, mouka se smíchá s mandlemi a zamíchá do ušlehaných bílků. Těsto se vlije do dobře vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu a peče se ve středně vyhřáté troubě. Upečené se vyklopí a až vychlande, nejlépe na druhý den, se nakrájí na kráječi na velmi tenké plátky, které se dají sušit do trouby.

Cukroví je trvanlivé, uchovávejte v nějaké krabičce, ve skříni, aby nezvlhlo a nezměklo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Třísky ve formě na srnčí hřbet

Komentáře

  1. Helena Kývalová   30.12.2007 | 21:38 | reagovat | závadný

    U tohoto receptu se bílky zásadně nešlehají,vše se jen smísí.Mandle se dávají neloupané a celé.Je to vynikající a léty ověřené

    1. RN   11.01.2015 | 13:45 | reagovat | závadný

      Tak já tedy podle rady šlehala,přišlo mi logické,že základem je sníh+cukr+mouka a výsledek?Luxusní sušenky!Hřbet jsem vyložila pruhem pečpapíru,čímž odpadlo vymazávání,po vystydnutí nakrájela a dala znovu do trouby dopéct dozlatova.

  2. helena Janíková   03.01.2007 | 9:52 | reagovat | závadný

    Lucie!kačdý má právo se zeptat na cokoliv,tak ne hned tak ostře, může to být i začátečník

  3. Lidka Kábrtová   12.11.2006 | 15:31 | reagovat | závadný

    Jitko, moc děkuju:-). Lucie, není potřeba hned vyjíždět na lidi....

  4. Jitka Klusová   12.11.2006 | 13:10 | reagovat | závadný

    Paní Lidko nejsem sice autorka receptu , ale vím, že manželova maminka dělá něco podobného a říkala, že se normálně ušlehá sníh z bílků a zašlehá cukr.

  5. Lidka Kábrtová   12.11.2006 | 11:24 | reagovat | závadný

    Ptám se proto, že v receptu není uvedeno, že se šlehá sníh. Znám totiž i recepty, kde se bílky s cukrem jen lehce prošlehají, rozhodně ne až do fáze sněhu. Takže skutečně prosím o upřesnění.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web