Trhanec II.

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l mléko
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 60
      g cukr
    • 100
      g máslo Na pečení
    • 0,1
      l malinová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mléka nasypeme mouku a dobře rozšleháme, postupně přidáváme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na větší pánvi rozpustíme máslo, na ně nalijeme část těsta, asi 0,5 cm na výšku a po obou stranách opečeme do červena.
2
Upečené silné omelety dvěma vidličkami roztrháme na kousky, klademe jako hromádky na talíře, pocukrujeme a přelijeme zředěnou malinovou šťávou. Podáváme teplé.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.