Autor:

Těstoviny s tuňákem

Střední
Ingredience
Těstoviny  
Lučina 1 ks
Olej  
Cibule 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Hrášek  
Tuňák
drcenný - ve vlastní šťávě
1 plechovka
Smetana
na vaření (dobrá je od Ramy)
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Na oleji necháme zesklovatět cibulku a přidáme tuňáka, kterého jsme před tím nechali okapat. Za stálého míchání prohřejeme a přidáme Lučinu. Jakmile se Lučina rozpustí, přidáme smetanu, necháme provařit a přidáme hrášek s kukuřicí a dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby můžeme zahustit trochou škrobové moučky rozmíchané ve vodě. Pokud ale použijeme hustější smetanu jako je např. smetana na vaření od Ramy, pak není nutné dohušťovat. Nakonec promícháme s těstovinami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.9 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)

Komentáře k receptu: Těstoviny s tuňákem

Komentáře

  1. iper   08.03.2011 | 13:40 | reagovat | závadný

    S tou lučinou je to moc dobrý nápad :-) Měla jsem jen tuňáka v oleji, takže cibulku jsem dělala na oleji z tuňáka, použila jsem 100 g lučiny, smetanu už jsem nepřidávala, bylo to tak akorát na půl balíčku těstovin. Dětem i mně moc chutnalo. Hrášek mi tam přišel možná trochu zbytečný, příště zkusím místo něj nějakou aromatickou bylinku (rozmarýn nrbo tymián). Jo, a ještě jsme na talíři pokapali citronem, to jídlo příjemně osvěžilo ;-)

  2. Michaela Vaverková   01.02.2010 | 16:06 | reagovat | závadný

    Je to velice zajímavý recept.Místo kukuřice jsem tam dala baby karotku a bylo to moc dobré.

  3. Šárka Rudlová   25.04.2009 | 15:01 | reagovat | závadný

    Mňamka a ta smetana se ani nemusí přidávat, já jsem dala jen tuňáka, půl Lučiny (v krabičce) a hrášek a kukuřici. Je to moc dobré, jednoduché a rychlé.

  4. Ondřej Belousek   02.10.2007 | 19:33 | reagovat | závadný

    Je to fakt dobrý, ještě přidat trochu tvrdýho sýra před koncem a je to pro gourmety...

  5. Lucie K.   04.10.2006 | 14:15 | reagovat | závadný

    Výborné,chutnalo nám,smetanu jsem sice neměla od Ramy,ale zahušťovat jsem nemusela.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web