Autor:

Těstoviny "letem světem"

Střední
Ingredience
Těstoviny
(Nejlépe italských)
1 balíček
Krabí tyčinky
(250 g)
1 balíček
Máslo 2 lžíce
Cibule
Jemně nakrájená
1 ks
Avokádo
(Měkká)
2 ks
Rajče
Oloupané a jemně nakrájené
1 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý
A trocha rozdrcených semínek koriandru (podle chuti)
 
Česnek 2 stroužek
Majonéza
Nebo zakysané smetany
2 lžíce
Sojová omáčka 1 lžička
Kari 1 špetka
Těstoviny "letem světem"

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“. Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole: rozřízneme je napůl, pootočíme obě půlky, čímž se vyloupne pecka z jedné poloviny, nožem opatrně napíchneme pecku, pootočíme opět a vyndáme ji z druhé poloviny plodu. Lžící vyškrábeme dužinu na hluboký talíř, ihned zakapeme citrónem (aby dužina nezhnědla) a vidličkou ji rozmačkáme na kaši (drobné kousíčky nejsou na škodu). Přidáme polovinu cibule, rozetřený česnek, rajčata, majonézu (či smetanu), dochutíme solí, pepřem a koriandrem. Na pánvičce připravíme norskou krabí směs: na másle lehce osmahneme zbylou polovinu cibule, pak přidáme na kousky nakrájené krabí maso a lehce promícháváme nebo prohazujeme, až maso začne dostávat barvu. Zakápneme troškou sójové omáčky a ochutíme cury. Na talíře rozdělíme scezené těstoviny, přidáme po 1/4 osmahnutého kraba a zalijeme omáčkou z avokáda.

Je neuvěřitelné, jak si tyto produkty napříč světem na jednom talíři rozumí :-)

Poznámka k avokádu: je zralé, když je na pohmat měkké. Pokud ho koupíme tvrdé, nic se nedějě - zabalíme ho do papíru a necháme 2-3 dny dojít v chladnějším místě (sklep, spíž a pod, v lednici bývá už moc chladno).

Poznámka k sojové omáčce: pokud můžete, vybírejte japonskou sojovou omáčku, vyrobenou přírodní fermentací. Tato se vyrábí více než 2000 let ze sóji, pšenice, soli a vody, které se smíchají a nechají se působit řadu měsíců. Fermentace rozštěpí bílkoviny, tuky, cukry a vznikne sojová omáčka, která neobsahuje žádné chemické přísady, má vynikající jemnou chuť, je zdravá a použitelná i pro malé děti. Při fermentaci vzniká mimo jiné i řada cenných látek a vitamínů B12 a dalších. Je to něco úplně jiného, než míchané ochucovadlo, jehož výroba je otázkou několika hodin a bohužel je také označeno jako sojová omáčka. Výrobci smíchají směsi koření, glutamany, barviva, konzervační látky a emulgátory s hydrolyzátem.....

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Těstoviny "letem světem"

Komentáře

  1. Zita Matejkova   09.06.2008 | 10:23 | reagovat | závadný

    A já dávám 1, neboť je to velice dobré a zdravé .Jinak , Evo řekněte, kde chemie v dnešní době není? Bohužel i v bio produktech je při zpracování. A ve vzduchu je jí tolik, že v tom jídle je to minimum, pakliže doslova denně "nežerete" :D

  2. Tereza J.   08.06.2008 | 18:37 | reagovat | závadný

    A jéééjej, zase sa ktosi realizuje na nesprávnom mieste.

  3. Mirka P.   08.06.2008 | 17:56 | reagovat | závadný

    ale no tak, na světě je přece krásně...

  4. Eva Červenková   08.06.2008 | 15:37 | reagovat | závadný

    a chemie v krabích tyčinkách vám nevadí???a myslím, že méně je někdy více...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web