Autor:

Těstoviny "letem světem"

Střední
Ingredience
Těstoviny
(Nejlépe italských)
1 balíček
Krabí tyčinky
(250 g)
1 balíček
Máslo 2 lžíce
Cibule
Jemně nakrájená
1 ks
Avokádo
(Měkká)
2 ks
Rajče
Oloupané a jemně nakrájené
1 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý
A trocha rozdrcených semínek koriandru (podle chuti)
 
Česnek 2 stroužek
Majonéza
Nebo zakysané smetany
2 lžíce
Sojová omáčka 1 lžička
Kari 1 špetka
Těstoviny "letem světem"

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“. Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole: rozřízneme je napůl, pootočíme obě půlky, čímž se vyloupne pecka z jedné poloviny, nožem opatrně napíchneme pecku, pootočíme opět a vyndáme ji z druhé poloviny plodu. Lžící vyškrábeme dužinu na hluboký talíř, ihned zakapeme citrónem (aby dužina nezhnědla) a vidličkou ji rozmačkáme na kaši (drobné kousíčky nejsou na škodu). Přidáme polovinu cibule, rozetřený česnek, rajčata, majonézu (či smetanu), dochutíme solí, pepřem a koriandrem. Na pánvičce připravíme norskou krabí směs: na másle lehce osmahneme zbylou polovinu cibule, pak přidáme na kousky nakrájené krabí maso a lehce promícháváme nebo prohazujeme, až maso začne dostávat barvu. Zakápneme troškou sójové omáčky a ochutíme cury. Na talíře rozdělíme scezené těstoviny, přidáme po 1/4 osmahnutého kraba a zalijeme omáčkou z avokáda.

Je neuvěřitelné, jak si tyto produkty napříč světem na jednom talíři rozumí :-)

Poznámka k avokádu: je zralé, když je na pohmat měkké. Pokud ho koupíme tvrdé, nic se nedějě - zabalíme ho do papíru a necháme 2-3 dny dojít v chladnějším místě (sklep, spíž a pod, v lednici bývá už moc chladno).

Poznámka k sojové omáčce: pokud můžete, vybírejte japonskou sojovou omáčku, vyrobenou přírodní fermentací. Tato se vyrábí více než 2000 let ze sóji, pšenice, soli a vody, které se smíchají a nechají se působit řadu měsíců. Fermentace rozštěpí bílkoviny, tuky, cukry a vznikne sojová omáčka, která neobsahuje žádné chemické přísady, má vynikající jemnou chuť, je zdravá a použitelná i pro malé děti. Při fermentaci vzniká mimo jiné i řada cenných látek a vitamínů B12 a dalších. Je to něco úplně jiného, než míchané ochucovadlo, jehož výroba je otázkou několika hodin a bohužel je také označeno jako sojová omáčka. Výrobci smíchají směsi koření, glutamany, barviva, konzervační látky a emulgátory s hydrolyzátem.....

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Těstoviny "letem světem"

Komentáře

  1. Zita Matejkova   09.06.2008 | 10:23 | reagovat |

    A já dávám 1, neboť je to velice dobré a zdravé .Jinak , Evo řekněte, kde chemie v dnešní době není? Bohužel i v bio produktech je při zpracování. A ve vzduchu je jí tolik, že v tom jídle je to minimum, pakliže doslova denně "nežerete" :D

  2. Tereza J.   08.06.2008 | 18:37 | reagovat |

    A jéééjej, zase sa ktosi realizuje na nesprávnom mieste.

  3. Mirka P.   08.06.2008 | 17:56 | reagovat |

    ale no tak, na světě je přece krásně...

  4. Eva Červenková   08.06.2008 | 15:37 | reagovat |

    a chemie v krabích tyčinkách vám nevadí???a myslím, že méně je někdy více...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web