Tempura

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g vepřová kýta
    • 150
      g kuřecí prsa
    • 150
      g drůbeží játra
    • 150
      g žampiony
    • sůl
    • 150
      g zelené fazolky - sterilované
    • 150
      g pórek
    • 150
      g zelená paprika
    • 1
      l rostlinný olej
    • hovězí svíčková nebo pekného zadního masa
  • Těstíčko
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • sůl
  • Omáčka
    • 1
      sklenice bílé víno
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička cukr
    • glutasol
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce drůbeží vývar
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky, játra na plátky, žampiony na půlky. Mírně osolíme a obalujeme v těstíčku - vejce rozšleháme s trochou vody, mírně osolíme a vmícháme mouku. Omočené kousky smažíme na oleji. Totéž uděláme i s pokrájenou a očištěnou zeleninou.
2
Osmažené kousky necháme okapat. Smícháním všech ingrediencí připravíme omáčku. Maso, zeleninu a žampiony srovnáme na nahřátý talíř, omáčku nalijeme do větší misky. Každý stolovník si bere kousky podle chuti a namáčí si je v omáčce.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.