Autor:

Tempura z časopisu F.O.O.D

10 minut PT0H10M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vejce 3 ks
Hladká mouka 200 g
Studená voda
(může být i s ledovou tříští)
 
Rostlinný olej
na smažení
 
Citron
4 skrojky citronu či limetky
 
Sojová omáčka
(nejvhodnější je Kikkoman) k podávání
 
Krevety
zbavených střívka
4 ks
Řapíkatý celer
oloupaný a nakrájený na tenké tyčinky
 
Mrkev
nakrájená na tyčinky
 
Paprika
barevná, nakrájená na proužky
 
Krůtí prsa
či kuřecí prsa, nakrájená po vláknu na proužky
 
Tempura z časopisu F.O.O.D

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Dary moře

Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji. V misce spolu prošlehejte vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vám vzniklo řídké těsto. Do něj namáčejte krevety, zeleninu a maso a hned vše vkládejte do remosky. Smažte dozlatova. Vyjměte, přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách. Podávejte s citronem nebo limetkou a sójovou omáčkou k namáčení tempury.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Tempura z časopisu F.O.O.D

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web