Autor:

Tempura z časopisu F.O.O.D

10 minut PT0H10M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vejce 3 ks
Hladká mouka 200 g
Studená voda
(může být i s ledovou tříští)
 
Rostlinný olej
na smažení
 
Citron
4 skrojky citronu či limetky
 
Sojová omáčka
(nejvhodnější je Kikkoman) k podávání
 
Krevety
zbavených střívka
4 ks
Řapíkatý celer
oloupaný a nakrájený na tenké tyčinky
 
Mrkev
nakrájená na tyčinky
 
Paprika
barevná, nakrájená na proužky
 
Krůtí prsa
či kuřecí prsa, nakrájená po vláknu na proužky
 
Tempura z časopisu F.O.O.D

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Dary moře

Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji. V misce spolu prošlehejte vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vám vzniklo řídké těsto. Do něj namáčejte krevety, zeleninu a maso a hned vše vkládejte do remosky. Smažte dozlatova. Vyjměte, přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách. Podávejte s citronem nebo limetkou a sójovou omáčkou k namáčení tempury.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Krůtí tandoori Recept na víkend: Vůně orientu Články z

Komentáře k receptu: Tempura z časopisu F.O.O.D

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici? Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web