Tancuvajzu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřový bůček
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 5
      ks feferonka jemně sekané
    • olej
    • 1
      dl sojová omáčka
    • 1
      lžíce ocet
    • 4
      dl vepřový vývar 3-4 dl (lze i bujón)
    • 1
      ks pórek
    • 2
      lžíce škrob
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný libový bůček zbavíme kůže a na masovém strojku jemně semeleme. Přidáme koření, sůl, vejce, mouku, feferonky a vše dobře promícháme.
2
Ze směsi tvoříme kuličky velikosti knedlíčků do polévky, které v rozehřátém oleji usmažíme.
3
Do vývaru zamícháme sojovou omáčku, cukr, ocet a povaříme. Zahustíme máčeným škrobem na potřebnou hustotu a krátce povaříme.
4
Do omáčky vložíme usmažené kuličky, prohřejeme a podáváme sypané jemně krájeným pórkem.
5
Příloha - vařená rýže.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.