Sýrové koule na 3 způsoby

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Han

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Základní recept
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 0,5
      lžička worcestrová omáčka
    • tabasco Kapky
    • 0,5
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 125
      g máslo pokojové teploty
    • 700
      g tvaroh nejlépe Lučina nebo žervé
  • 1. varianta
    • 200
      g sýr čedar ostrý, nastrouhaný
    • 2
      lžíce chutney
    • 3
      hrnek brusinky jemně nasekaných
    • rybíz
  • 2. varianta
    • 120
      g rokfór
    • 1
      ks šalotka
    • 2
      lžíce brandy
    • 1
      hrnek vlašské ořechy nasekané, toustované
  • 3. varinata
    • petrželka
    • 100
      g ovčí sýr nebo kozího jemného sýra
    • 2
      lžíce jarní cibulka jemně nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly
2
1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a chutney, vytvořit kouli, obalit v nasekaných brusinkách apod. Okolo koule naaranžovat slané obyčejné sušenky, preclíčky apod.
3
2. varianta: do základního vmíchat rokfór, šalotku a brendy, kouli obalit v nasekaných vlašských ořeších, podávat s bramborovými lupínky.
4
3.varianta: do základu přidat ovčí nebo kozí sýr a zelenou cibulku, utvořit kouli a obalit v nasekané petrželi. Podávat s na kolečka nakrájenou salátovou okurkou. V lednici vydrží 3 dny, v mražáku minimálně měsíc.
5
Do základního receptu můžete použít cokoliv dle vaší chuti nebo fantazie, rovněž s čím podávat záleží na vás, napsala jsem jen tzv. tipy. Může být různá zelenina, keksy, kousky chleba, rohlíků apod. Já ráda používám i toastový chléb, otoastuji a vykrajovacími formičkami na cukroví vykrojím různé tvary (hvězdičky, srdíčka apod.).
6
Z 1 plátku chleba mám asi 5 kousků, zbytek chleba použiji na strouhanku. Rovněž tak můžete vykrájet tvary i ze salátové okurky a zbytek použít na okurkový klasický salát.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    13. 4. 2006 18:28

    kllobouk dolů sice pracne ale jedinecne