Sýrové košíčky se šunkovou pěnou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 50
      g ementál
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo na vymazání formiček
  • Náplň:
    • 200
      g šunka
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hladkou mouku spolu s máslem, solí, pepřem, jemně nastrouhaným ementálem a vejcem zpracujte na hladké těsto a nechte chvilku rozležet. Pak je rozdělte na kousky, vyplňte jimi malé vymazané košíčkové formičky, vložte do předehřáté trouby a upečte. Upečené košíčky vyklopte a nechte vychladnout. Šunku dvakrát umelete, smetanu ušlehejte, do pěny vyšlehejte i změklé máslo a do něj potom vmíchejte šunku a šlehačku. Podle chuti osolte a opepřete. Pěnou naplňte košíčky a dozdobte trochou jemně nastrouhaného ementálu a vějířkem okurky.
Zařazení: Chuťovky Ze šunky Slané

Komentáře k receptu

  • Martina Bernová
    Martina Bernová |

    2. 1. 2008 15:19

    Šunková pěna dopadla taky velmi dobře. Jen košíčky den odležené v chladu nebyly úplně perfektní jako první den. Kombinace sýrových košíčků a šunkové pěny je dost mastná, ale chutná. Pokud to bude dělat příště, tak rozhodně vše budu připravovat a konzumovat v jeden den.

  • Martina Bernová
    Martina Bernová |

    29. 12. 2007 16:58

    Pravě jsem dopekla první várku sýrových košíčků. Dělala jsem je podle receptu a dávám jedničku s hvězdičkou. Nechám je den odležet v chladu a na Silvestra udělám šunkovou pěnu :-) Snad se také povede jako košíčky :-) Z těsta jsem udělala zhruba 100 košíčků o průměru 2.5 cm.

  • Andrea
    Andrea |

    17. 12. 2007 14:37

    Dnes jsem košíčky upekla.Jsou vynikající.Jen do těsta jsem přidala trochu koření na pizzu a trošku grilovacího.Těsto mělo pikantní chuť.Plnila jsem šunkovou pěnou a na ozdobu jsem dala kousek broskve.Prostě bašta.

  • Martina Bernová
    Martina Bernová |

    7. 12. 2007 14:41

    Tak tohle je celkem lákavý recept třeba na Silvestrovské mecheche. Dobrý nápad. Určitě to vyzkouším.

  • Standa Kudrlička
    Standa Kudrlička |

    7. 12. 2007 10:22

    Já je dělal vždycky na nějakou oslavu,takže se snědli hned,ale myslím,že těch 14 dní by vydržet mohli.A nebo je dát do mrazáku,ale taky s tím nemám žádnou zkušenost.

  • Ája
    Ája |

    7. 12. 2007 09:28

    Slané plněné košíčky bych ráda dělala. Poraďte, prosím, jak dlouho předem si můžu košíčky napéct?Máte pocit, že vydrží třeba 14 dní, abych je mohla podle potřeby odebírat a plnit?