Karbanátky z ovesných vloček

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml voda
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      vejce
    • 1
      cibule
    • 150
      g uzená slanina
    • strouhanka
    • 250
      g ovesné vločky
    • česnek 3-5 stroužků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli opražíme. Vlejeme i s výpekem k vločkám a dobře promícháme. Přidáme vejce, podle potřeby sůl, pepř, prolisovaný česnek a promícháme. Pokud je směs řídká, zahustíme jemnou strouhankou nebo krupicí. Ze směsi formujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme.
2
Podáváme s brambory na kyselo.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    3. 7. 2014 11:09

    Zkusím, protože jinak byly opravdu moc chutné...

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    1. 5. 2014 06:52

    Nevyprážajte ako klasické fašírky. Rozohrejte olej na nižšiu teplotu a vyprážajte dlhšie.

  • Gorgio
    Gorgio |

    28. 4. 2014 12:49

    super recept

  • zuzka0011
    zuzka0011 |

    20. 4. 2014 13:18

    já je dělala dnes a taky se mi zdály uvnitř takové. ale to je asi těma vločkama, když se rozvaří na kaši, tak to takové prostě bude. pro příště zkusím přisypat kostečky sýru a upéct v troubě, jinak je to fajn zpestření jídelníčku. měly jsme se zeleninovým salátem a dobrý, dávám za jedna.

  • Veronika
    Veronika |

    17. 4. 2014 21:39

    Chuťově se tomu nedá nic vytknout, le uvnitř byly karbanátky pořád "patlavý" jakoby nedodělaný i když se na povrchu skorem připalují... Poradíte, prosím, co s tím?

  • werunka.kleiny
    werunka.kleiny |

    4. 3. 2014 12:59

    Patří k našim nejoblíbenějším receptům :-) díky moc za bezva recept :-)

  • KaRa
    KaRa |

    26. 1. 2014 19:38

    Luxusní! Díky.

  • Kristýna
    Kristýna |

    9. 4. 2008 07:00

    zní to velmi lákavě, hned musím vyzkoušet, myslím, že místo slaniny - aby to bylo opravdu zdrave, se muže pridat i kukuřice nebo hrách podle chuti :-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 11. 2007 07:15

    Ľudka, asi ste nemali hustú kašu a tým pádom bolo cesto riedke. Vyskúšajte ešte raz, na zahustenie, ak treba, použite radšej krupicu.

  • Ľudmila F.
    Ľudmila F. |

    11. 11. 2007 12:49

    mne sa tie karbonátky keď som ich piekla rozpadávali. Neviem kde som urobila chybu.

  • Lenka Z.
    Lenka Z. |

    31. 7. 2007 10:48

    Vynikající je naložit do nálevu na utopence, a nechat tak 2 až 3 uležet, pokud tak dlouho vydrží,mňamka.

  • Novinha
    Novinha |

    28. 7. 2007 19:52

    Velmi chutné, naservírovala jsem i svému příteli, který se na karbenátky z vloček díval podezřívavě, a nakonec si velmi pochutnal. Děkuji, přídavám do oblíbených.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    7. 3. 2007 07:16

    Ďakujem.

  • Jiřina Marešová
    Jiřina Marešová |

    6. 3. 2007 18:30

    K cibulce jsem ještě přidala houby z mrazáku, na karboše nakydala zakysanou smetanu s kremžskou ,obyč. a francouzskou hořčicí(opsáno z jiného receptu)a i můj syn kuchař si chrochtal.Opavdu velmi chutný recept.(Co jiného čekat od p.Jarčuškové)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    10. 3. 2006 11:43

    Tie huby sú dobrý nápad, ale slaninu by som nevynechávala. Dodáva chuť aj trochu tuku, aby neboli fašírky suché.

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    10. 3. 2006 11:31

    Místo slaniny je možné vmíchat drobně nasekané podušené houby.

  • Lenka Zavřelová
    Lenka Zavřelová |

    10. 3. 2006 11:28

    Také dělávám, jsou chutné a mám vždy pocit, že ještě k tomu "jíme zdravě".