Autor:

Sýrové brambory v alobalu

Střední
Ingredience
Vařené brambory 6 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule
větší
1 ks
Hermelín  
Sýr Niva  
Pažitka  
Sůl  
Pepř mletý  
Olej
na vymazání alobalu
 

Postup přípravy:

Vařené brambory nakrájené na kostičky (vařili jsme bez soli s kmínem asi 10 minut), smícháme s rozetřeným česnekem se soli a přímícháme na kostičky hermelín, nivu a cibuli, přidáme pažitku.

Vše osolíme a opepříme a dáme na alobal jemně vymazaný olejem. Vložíme do předem vyhřáté trouby, a pozvolna pečeme 35-40 minut.

Skvělé jako příloha k rybě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Sýrové brambory v alobalu

Komentáře

  1. Petule B.   17.05.2009 | 0:22 | reagovat |

    No... komentář Vileminy komentovat nebudu :o( ale přidám komentář k receptu, neb jsem ho dnes ukuchtila k obědu. Udělala jsem nakonec 3 balíčky, jeden pro dítko bez sýra ( s kolečky mrkve), druhý jen s nivou a třetí s hermelínem. Brambory jsem dávala na plátky a syrové.Niic se výrazně nepřichytilo a brambory nasákly chuť ostatních ingrediencí a chutnaly nám oba způsoby. V receptu je uveden čas pečení 35-40 min - a to mi stačilo i na brambory syrové. Úpravu brambor v alobalu máme moc rádi a variací se dá vymyslet nespočet, vždy dělám ale ze syrových. Jinak recept je prima inspirací :o)

  2. Lada Kovářová   16.05.2009 | 21:30 | reagovat |

    Vážená Vilemino, správkyně webu opravuje hrubky v receptech, nikoliv v komentářích!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Vilemina Vilhelmová   16.05.2009 | 12:45 | reagovat |

    Vážená Georgino, já bych sýr napsala s tvrdým y. Proti gustu ovšem žádný dišputát. Hlavně že se správkyně webu holedbá tím, že opravuje hrubky!

  4. Marie Kyrianová   12.05.2009 | 21:49 | reagovat |

    Také si myslím,že vařené brambory jsou vhodnější vzhledem k ostatním ingrediencím, to aby se sýry nepřipálily.I já bych si je dala klidně jako hlavní chod. Musí to chutnat výborně. takováto jídla miluju,takže určitě brzo ( až budu doma sama,moji chlapi taková jídla nemusí) vyzkouším. Teď mě napadlo,že by šlo klidně i na grilu.

  5. Marie Šindelová   11.05.2009 | 12:21 | reagovat |

    Vařené brambory tam jsou asi z toho důvodu,aby se sýr nepřipálil,protože určitě proteče dolů a nepotřebuje dlouhou dobu pečení.?.Syrové dávám,když s brambory peču třeba kotlety.Helena sýrové brambory podává k rybě,já bych si je dala klidně jako hlavní chod. .....(sÝrům)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web