Sýrové brambory v alobalu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vařené brambory
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule větší
    • hermelín
    • sýr niva
    • pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na vymazání alobalu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené brambory nakrájené na kostičky (vařili jsme bez soli s kmínem asi 10 minut), smícháme s rozetřeným česnekem se soli a přímícháme na kostičky hermelín, nivu a cibuli, přidáme pažitku.
2
Vše osolíme a opepříme a dáme na alobal jemně vymazaný olejem. Vložíme do předem vyhřáté trouby, a pozvolna pečeme 35-40 minut.
3
Skvělé jako příloha k rybě.

Komentáře k receptu

  • Petule B.
    Petule B. |

    17. 5. 2009 00:22

    No... komentář Vileminy komentovat nebudu :o( ale přidám komentář k receptu, neb jsem ho dnes ukuchtila k obědu. Udělala jsem nakonec 3 balíčky, jeden pro dítko bez sýra ( s kolečky mrkve), druhý jen s nivou a třetí s hermelínem. Brambory jsem dávala na plátky a syrové.Niic se výrazně nepřichytilo a brambory nasákly chuť ostatních ingrediencí a chutnaly nám oba způsoby. V receptu je uveden čas pečení 35-40 min - a to mi stačilo i na brambory syrové. Úpravu brambor v alobalu máme moc rádi a variací se dá vymyslet nespočet, vždy dělám ale ze syrových. Jinak recept je prima inspirací :o)

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    16. 5. 2009 21:30

    Vážená Vilemino, správkyně webu opravuje hrubky v receptech, nikoliv v komentářích!!!!!!!!!!!!!!!

  • Vilemina Vilhelmová
    Vilemina Vilhelmová |

    16. 5. 2009 12:45

    Vážená Georgino, já bych sýr napsala s tvrdým y. Proti gustu ovšem žádný dišputát. Hlavně že se správkyně webu holedbá tím, že opravuje hrubky!

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    12. 5. 2009 21:49

    Také si myslím,že vařené brambory jsou vhodnější vzhledem k ostatním ingrediencím, to aby se sýry nepřipálily.I já bych si je dala klidně jako hlavní chod. Musí to chutnat výborně. takováto jídla miluju,takže určitě brzo ( až budu doma sama,moji chlapi taková jídla nemusí) vyzkouším. Teď mě napadlo,že by šlo klidně i na grilu.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    11. 5. 2009 12:21

    Vařené brambory tam jsou asi z toho důvodu,aby se sýr nepřipálil,protože určitě proteče dolů a nepotřebuje dlouhou dobu pečení.?.Syrové dávám,když s brambory peču třeba kotlety.Helena sýrové brambory podává k rybě,já bych si je dala klidně jako hlavní chod. .....(sÝrům)

  • Georgina G.
    Georgina G. |

    11. 5. 2009 11:39

    Do alobalu dávám vždy syrové brambory. Jsou chutnější. A k sírům bych přidala ještě eidam .-)