Autor:

Sušenky "Breton"

327 kJ 78 kalorií kJ
35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Žloutek 6 ks
Mléko 2 lžíce
Hladká mouka 2 sklenice
Cukr krystal 1/2 sklenice
Hnědý cukr 1/2 sklenice
Máslo 200 g
Sušenky "Breton"

Postup přípravy:

1. Důkladně smícháme měkké máslo s cukrem.
2. Postupně vmícháme 5 žloutků a pokračujeme v míchání.
3. Přidáme mouku a dobře promícháme.
4. Prohněteme těsto (musí být lepkavé).
5. Hned rozdělíme na kousky a vybereme si libovolnou formu. Klademe na pečící papír.
6. 1 žloutek smícháme s mlékem a namažeme na sušenky. Pak párátkem nakreslíme různé vzory.
7. Upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C - 10-15 minut.
8. Sušenky můžeme podávat s žloutkovým krémem: žloutek (5 ks) rozetřeme s cukrem (1 sklenice), pak přidame hladké mouku (2 lžíce) - promícháme + studené mléko (0,5 litru) a vanilka. Zahříváme a trvale mícháme. Necháme zhoustnout. Neuvádět do varu!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Pikantní bůček Recept na víkend: Maso pro muže Články z

Komentáře k receptu: Sušenky "Breton"

Komentáře

  1. A.Krjučkova   20.07.2014 | 15:47 | reagovat |

    Ve francouzštině "Sablé breton". Sablé znamená písek))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web