Sušenky "Breton"

Hodnocení:

Moje:

35 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks žloutek
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      sklenice hladká mouka
    • 0,5
      sklenice cukr krystal
    • 0,5
      sklenice hnědý cukr
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Důkladně smícháme měkké máslo s cukrem.
2
2. Postupně vmícháme 5 žloutků a pokračujeme v míchání.
3
3. Přidáme mouku a dobře promícháme.
4
4. Prohněteme těsto (musí být lepkavé).
5
5. Hned rozdělíme na kousky a vybereme si libovolnou formu. Klademe na pečící papír.
6
6. 1 žloutek smícháme s mlékem a namažeme na sušenky. Pak párátkem nakreslíme různé vzory.
7
7. Upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C - 10-15 minut.
8
8. Sušenky můžeme podávat s žloutkovým krémem: žloutek (5 ks) rozetřeme s cukrem (1 sklenice), pak přidame hladké mouku (2 lžíce) - promícháme + studené mléko (0,5 litru) a vanilka. Zahříváme a trvale mícháme. Necháme zhoustnout. Neuvádět do varu!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • A.Krjučkova
    A.Krjučkova |

    20. 7. 2014 15:47

    Ve francouzštině "Sablé breton". Sablé znamená písek))