Autor:

Studená vaječná omáčka

25 minut PT0H25M
Střední
Ingredience
Rostlinný olej 150 g
Vejce 2 ks
Citronová šťáva  
Pažitka  
Hořčice 1 lžička
Cukr  
Sůl  
Smetana  

Postup přípravy:

Do osoleného žloutku z jednoho vejce přikapáváme za stálého mícháni olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je, jemně rozsekáme a přidáme do majonézy. Ochutíme citrónovou šťávou, hořčicí, jemně nakrájenou pažitkou, solí a cukrem.
Dobře promícháme a zjemníme smetanou.
Vaječnou omáčku podáváme k různým minutkám, hlavně k pečeným a k vařeným rybám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Studená vaječná omáčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web