Studená vaječná omáčka

Hodnocení:

Moje:

25 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • citronová šťáva
    • pažitka
    • 1
      lžička hořčice
    • cukr
    • sůl
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do osoleného žloutku z jednoho vejce přikapáváme za stálého mícháni olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
2
Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je, jemně rozsekáme a přidáme do majonézy. Ochutíme citrónovou šťávou, hořčicí, jemně nakrájenou pažitkou, solí a cukrem.
3
Dobře promícháme a zjemníme smetanou.
4
Vaječnou omáčku podáváme k různým minutkám, hlavně k pečeným a k vařeným rybám.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.