Autor:

Srnčí svíčková

Střední
Ingredience
Srnčí kýta 600 g
Špek 50 g
Mrkev 3 ks
Celer 1 ks
Petržel 1 ks
Cibule 1 ks
Pepř mletý 4 ks
Nové koření 4 ks
Bobkový list 2 ks
Sůl 1 špetka
Tuk 50 g
Vývar
zvěřinový
1 hrnek
Máslo  
Smetana 1 kelímek
Hladká mouka 2 lžíce
Cukr 2 lžička
Citron 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Srnčí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme společně s cibulí na tuku. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, nové koření bobkový list, zalijeme vývarem a dáme dusit do trouby. Když je maso hotové (cca 60 min.), vyndáme jej, vyhodíme bobkový list a rozmixujeme kořenovou zeleninu (ostatní koření ponecháme). Potom přidáme smetanu, zahustíme hladkou moukou a dle potřeby dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Srnčí svíčková

Komentáře

  1. Lucie Cenek   06.08.2009 | 10:08 | reagovat |

    dělám také srnčí svíčkovou.....muž muž je myslivec a tak o weekendu střelil, v sobotu naložila /maso zabalila do kořenové zeleniny/ a ponechala do čtvrtka.....maso krásně zjemní. Přidávám ještě karamel...V sobotu budeme mít k obědu.

  2. blanka peterkova   08.02.2009 | 12:03 | reagovat |

    Právě jsem dovařila a je vyborna..necham do zitrka rozlezet :)

  3. Oldřich Gargulák   02.09.2008 | 23:34 | reagovat |

    Jane, nemám potřebu opisovat stejný recept jen proto aby měl tradiční název, takže by nebylo ani co porovnávat - mrzí mě, že jsi nepochpil podstatu mého komentáře. Geni álně to vyřešil takyautor na LABUŽNÍKovi: "Srnčí jako svíčková na smetaně". Chceš-li, klikni vlevo na DISKUZE - nové příspěvky, můžeme to probrat od Adama, resp.M.D.Rettigové

  4. Jan Roleník   02.09.2008 | 14:41 | reagovat |

    Garguláku, Garguláku, nevím jak tomu říkáš Ty, ale u nás je to odjakživa srnčí svíčková. Mimochodem, recept na srnčí na smetaně jsem na Receptech nikde nenašel, buď od té dobroty a napiš jej tam, můžeme pak porovnávat.

  5. Oldřich Gargulák   28.08.2008 | 20:43 | reagovat |

    Roleníku, Roleníku, tím že změníš název "Srnčího na smetaně" nového jídla nevytvoříš, byť by ses sám prošpikoval! Kvalita jídla tím sice neutrpí, ale tudy cesta nevede.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web