Autor:

Srnčí svíčková

Střední
Ingredience
Srnčí kýta 600 g
Špek 50 g
Mrkev 3 ks
Celer 1 ks
Petržel 1 ks
Cibule 1 ks
Pepř mletý 4 ks
Nové koření 4 ks
Bobkový list 2 ks
Sůl 1 špetka
Tuk 50 g
Vývar
zvěřinový
1 hrnek
Máslo  
Smetana 1 kelímek
Hladká mouka 2 lžíce
Cukr 2 lžička
Citron 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Srnčí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme společně s cibulí na tuku. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, nové koření bobkový list, zalijeme vývarem a dáme dusit do trouby. Když je maso hotové (cca 60 min.), vyndáme jej, vyhodíme bobkový list a rozmixujeme kořenovou zeleninu (ostatní koření ponecháme). Potom přidáme smetanu, zahustíme hladkou moukou a dle potřeby dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Srnčí svíčková

Komentáře

  1. Lucie Cenek   06.08.2009 | 10:08 | reagovat | závadný

    dělám také srnčí svíčkovou.....muž muž je myslivec a tak o weekendu střelil, v sobotu naložila /maso zabalila do kořenové zeleniny/ a ponechala do čtvrtka.....maso krásně zjemní. Přidávám ještě karamel...V sobotu budeme mít k obědu.

  2. blanka peterkova   08.02.2009 | 12:03 | reagovat | závadný

    Právě jsem dovařila a je vyborna..necham do zitrka rozlezet :)

  3. Oldřich Gargulák   02.09.2008 | 23:34 | reagovat | závadný

    Jane, nemám potřebu opisovat stejný recept jen proto aby měl tradiční název, takže by nebylo ani co porovnávat - mrzí mě, že jsi nepochpil podstatu mého komentáře. Geni álně to vyřešil takyautor na LABUŽNÍKovi: "Srnčí jako svíčková na smetaně". Chceš-li, klikni vlevo na DISKUZE - nové příspěvky, můžeme to probrat od Adama, resp.M.D.Rettigové

  4. Jan Roleník   02.09.2008 | 14:41 | reagovat | závadný

    Garguláku, Garguláku, nevím jak tomu říkáš Ty, ale u nás je to odjakživa srnčí svíčková. Mimochodem, recept na srnčí na smetaně jsem na Receptech nikde nenašel, buď od té dobroty a napiš jej tam, můžeme pak porovnávat.

  5. Oldřich Gargulák   28.08.2008 | 20:43 | reagovat | závadný

    Roleníku, Roleníku, tím že změníš název "Srnčího na smetaně" nového jídla nevytvoříš, byť by ses sám prošpikoval! Kvalita jídla tím sice neutrpí, ale tudy cesta nevede.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web