Autor:

Špenát zapékaný ve fillo těstě

Střední
Ingredience
Fillo těsto
(viz. recept Fillo těsto)
500 g
Listový špenát
čerstvý
1 kg
Ovčí sýr 300 g
Cibule
velké
3 ks
Kopr 1 svazek
Rostlinný olej 375 g
Kondenzované mléko
neslazené
375 g
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek
strouhaný
 

Postup přípravy:

Opláchnutý špenát nasekáme na drobno, osolíme a necháme odstát. Potom z něj jemně vytlačíme vodu, přidáme nasekanou cibuli a kopr, rozmačkaný sýr, přilijeme mléko, vejce a polovinu oleje, okořeníme. Dobře promícháme.

Těsto vyválíme a vyložíme dno a boky vymazané formy, necháme na zakrytí. Těsto potřeme olejem, dáme náplň a přikryjeme zbytkem těsta.

Povrch potřeme olejem a pečeme 1 hodinu. Podáváme horké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Špenát zapékaný ve fillo těstě

Komentáře

  1. Barbara   25.11.2005 | 10:35 | reagovat | závadný

    Dělám podobný recept, který máme velmi rádi. Jen nedávám kopr a místo mléka cottage cheese. Pro překvapení dávám trochu nasekaných mandlí a celé buráky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web