Autor:

Špenát zapékaný ve fillo těstě

Střední
Ingredience
Fillo těsto
(viz. recept Fillo těsto)
500 g
Listový špenát
čerstvý
1 kg
Ovčí sýr 300 g
Cibule
velké
3 ks
Kopr 1 svazek
Rostlinný olej 375 g
Kondenzované mléko
neslazené
375 g
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek
strouhaný
 

Postup přípravy:

Opláchnutý špenát nasekáme na drobno, osolíme a necháme odstát. Potom z něj jemně vytlačíme vodu, přidáme nasekanou cibuli a kopr, rozmačkaný sýr, přilijeme mléko, vejce a polovinu oleje, okořeníme. Dobře promícháme.

Těsto vyválíme a vyložíme dno a boky vymazané formy, necháme na zakrytí. Těsto potřeme olejem, dáme náplň a přikryjeme zbytkem těsta.

Povrch potřeme olejem a pečeme 1 hodinu. Podáváme horké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kysané zelí Oblíbená ingredience - kysané zelí. Vyzkoušejte skvělé recepty! Články z

Komentáře k receptu: Špenát zapékaný ve fillo těstě

Komentáře

  1. Barbara   25.11.2005 | 10:35 | reagovat |

    Dělám podobný recept, který máme velmi rádi. Jen nedávám kopr a místo mléka cottage cheese. Pro překvapení dávám trochu nasekaných mandlí a celé buráky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web