špagety s tuňákem III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g špagety
    • 200
      g tuňák - ve vlastní šťávě okapaného
    • 60
      g ančovičky
    • 60
      g petrželka
    • 25
      g máslo
    • 2,5
      dl olivový olej
    • 1,5
      dl žervé
    • černé olivy na ozdobu
    • sůl
    • pepř mletý
    • chleba jako příloha

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z tuňáka vyndejte všechny kosti. Dejte do mixéru společně s ančovičkami, 2,25 dl olivového oleje a petrželkou. Vše rozmixujte na hladkou omáčku. Lžící přidejte do mixéru žervé a pár vteřin nechte vše znovu dobře promíchat. Podle chuti okořeňte solí a pepřem. Ve velkém hrnci přiveďte k varu lehce osolenou vodu.
2
Přidejte špagety a zbytek oleje a vařte po dobu 8-10 minut, dokud nejsou měkké, ale dosud nerozvařené. Sceďte špagety, vraťte je do hrnce a dejte na mírný plamen. Přidejte máslo a dobře promíchejte, aby se špagety obalily. Přilijte omáčku a rychle vmíchejte pomocí dvou vidliček do špaget. Sejměte hrnec z plamene a rozdělte špagety na 4 ohřáté talíře. Ozdobte olivami a ihned podávejte s teplým chlebem.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.