Smetanové řízky

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
45 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřová krkovice nebo kýta nebo kotleta
    • 200
      g žampiony
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 4
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • pepř mletý
    • vývar z bujonové kostky
    • sůl
    • citronová šťáva
    • brambory
    • paprika - sladká
    • česnek sušený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
2
Na rozpáleném tuku upečeme a dáme do nahřátého hrnce. Část tuku z pečení slijeme a do zbylého přidáme vývar, nakrájené žampiony, pepř a sůl.
3
Žampiony ve vývaru dusíme doměkka. Zbylý tuk zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme smetanou, přidáme rajský protlak, povaříme a dochutíme citronovou šťávou. Řízky v omáčce prohřejeme a podáváme s pečenými brambory.
4
Pečené brambory: oloupané brambory nakrájíme na 1 cm široká kolečka. Plech vyložíme pečícím papírem. Brambory rozprostřeme na pečící papír, poprášíme mletou červenou sladkou paprikou a mletým sušeným česnekem, pokapeme olejem a vložíme do vyhřáté trouby.
5
Pečeme na 220 °C asi 35 minut. Po upečení brambory osolíme.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Martin Kaiser
    Martin Kaiser |

    1. 9. 2010 21:17

    Recept nedava smysl, opravte si to. Co udelat s temi zampiony, az se udusi do mekka?