Autor:

Smetanová žampionová omáčka

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Žampiony 250 g
Cibule 1 ks
Smetana 12% 1 kelímek
Kmín  
Sůl  
Ocet  
Hladká mouka  

Postup přípravy:

V hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Žampiony umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s kmínem do hrnce. Trochu posmažíme a zalijeme vodou - tak akorát, aby byly žampiony ponořené - posolíme a necháme probublat asi 10 minut.
Mezitím si rozkvedláme lžíci mouky ve vodě a přidáme i se smetanou. Pokud se vám zdá omáčka moc hustá, klidně přilijte trochu vody - záleží na každém, jak hustou omáčku chce. Povaříme 20 minut, občas zamícháme, aby se nepřichytla.
Nakonec přidáme ocet - opět dle chuti - já dávám 2 lžíce, ochutnáme, případně dosolíme.
Jako přílohu můžete zvolit cokoli - houskový knedlík, rýži, těstoviny...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Komentáře k receptu: Smetanová žampionová omáčka

Komentáře

  1. Markéta   15.07.2015 | 12:05 | reagovat |

    Výborný recept, dělám už jen podle něj.

  2. merilin   17.01.2014 | 11:27 | reagovat |

    Rychlé a chutné,budu dělat častěji 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web