Autor:

Smetanová žampionová omáčka

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Žampiony 250 g
Cibule 1 ks
Smetana 12% 1 kelímek
Kmín  
Sůl  
Ocet  
Hladká mouka  

Postup přípravy:

V hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Žampiony umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s kmínem do hrnce. Trochu posmažíme a zalijeme vodou - tak akorát, aby byly žampiony ponořené - posolíme a necháme probublat asi 10 minut.
Mezitím si rozkvedláme lžíci mouky ve vodě a přidáme i se smetanou. Pokud se vám zdá omáčka moc hustá, klidně přilijte trochu vody - záleží na každém, jak hustou omáčku chce. Povaříme 20 minut, občas zamícháme, aby se nepřichytla.
Nakonec přidáme ocet - opět dle chuti - já dávám 2 lžíce, ochutnáme, případně dosolíme.
Jako přílohu můžete zvolit cokoli - houskový knedlík, rýži, těstoviny...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Komentáře k receptu: Smetanová žampionová omáčka

Komentáře

  1. Markéta   15.07.2015 | 12:05 | reagovat |

    Výborný recept, dělám už jen podle něj.

  2. merilin   17.01.2014 | 11:27 | reagovat |

    Rychlé a chutné,budu dělat častěji 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem 8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web