Smetanová žampionová omáčka

Hodnocení:

Moje:

40 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g žampiony
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek smetana 12%
    • kmín
    • sůl
    • ocet
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Žampiony umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s kmínem do hrnce. Trochu posmažíme a zalijeme vodou - tak akorát, aby byly žampiony ponořené - posolíme a necháme probublat asi 10 minut.
2
Mezitím si rozkvedláme lžíci mouky ve vodě a přidáme i se smetanou. Pokud se vám zdá omáčka moc hustá, klidně přilijte trochu vody - záleží na každém, jak hustou omáčku chce. Povaříme 20 minut, občas zamícháme, aby se nepřichytla.
3
Nakonec přidáme ocet - opět dle chuti - já dávám 2 lžíce, ochutnáme, případně dosolíme.
4
Jako přílohu můžete zvolit cokoli - houskový knedlík, rýži, těstoviny...

Komentáře k receptu

  • Markéta
    Markéta |

    15. 7. 2015 12:05

    Výborný recept, dělám už jen podle něj.

  • merilin
    merilin |

    17. 1. 2014 11:27

    Rychlé a chutné,budu dělat častěji 8-)