Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29x
1- 1 5

Jednoduchá žampionová omáčka

Snadné
Ingredience
Žampiony 200 g
Mléko 600 ml
Hladká mouka 2 lžíce
Zeleninový bujón 1 kostka
Majoránka 1 špetka
Kmín 1 špetka
Máslo  
Jednoduchá žampionová omáčka

Postup přípravy:

Žampiony nakrájíme na kousky, rozpálíme kousek másla a dáme do něj žampiony osmahnout. Podlejeme vodou, posypeme majoránkou a kmínem a chvíli dusíme. Podušené žampiony zalejeme mlékem smíchaným s moukou (asi dvě lžíce) a přidáme jeden zeleninový bujón. Za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne a ingredience se spojí.

Já k tomu vždy uvařím jenom vajíčko a brambor a úplně to stačí. Je to rychle a jednoduché.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 29x)

Komentáře k receptu: Jednoduchá žampionová omáčka

Komentáře

  1. Nikolete   14.07.2014 | 14:23 | reagovat | závadný

    Skvělý recept. Jako začínající kuchařka jsem na sebe pyšná, že jsem uvařila tak skvělou omáčku. Akorát jsem nedala zeleninový bujón ale 3/4 extra siného. Děkuji. :-)

  2. frakira   21.04.2014 | 17:12 | reagovat | závadný

    Omlouvam se, s umyslem dat 5 hvezdicek jsem sem dala 5ku :-/
    Hledala jsem zampionovou omacku, hlavne kvuli mnozstvi surovin.. mleko jsem nahradila vyvarem, smetanou a mlekem (jak mi co zbylo) v pozadovanem objemu a vysledek byl opravdu skvely, dekuju.

  3. Lucie   04.03.2014 | 11:04 | reagovat | závadný

    Rychlé a dobře, jen místo mouky dám příště jíšku :-)

  4. merilin   17.01.2014 | 11:34 | reagovat | závadný

    No paráda,moc dobré a rychlé,to jooo ;-) O:-)

  5. roberto37   29.12.2013 | 14:11 | reagovat | závadný

    I vy bujóňáci. Každý recept, kde vidím tuto náhražku výpeku, či vývaru, hodnotím 1 hvězdou.

    1. Tereza   23.03.2014 | 15:02 | reagovat | závadný

      I ty chytrý/á.. Je to skvělej recept a když někdo nemá čas tak si těžko bude ještě dělat vývar nebo dokonce výpek. .. holt žijeme ve světě bujonů a pokud máte nosánek nahoře - tak dobře, ale neotravujte s tím ostatní. Myslím, že vaše známkování nikoho nezajímá. :-*

      1. jana   23.06.2014 | 12:48 | reagovat | závadný

        Me to treba zajima. Zajimam se o to, co jim, a snazim se volit v tehle dobe "mensi zlo". Ale nevim, jestli to mila Terezo pochopis. Nema to nic spolecneho s nosankem nahoru. Samozrejme si kazdy muze jist co chce, ale ja proste volim kvalitnejsi potraviny s mene chemii. BTW, ten bujon se klidne da uplne vynechat a to ve vetsine pokrmu, dokorenit se da cervstvym i susenym korenim bez jakykoliv barvivev, zahustovadel, zvyraznovacu chuti atd....Recept je jinak dobry (delala jsem bez bujonu)

        1. Sima   14.07.2014 | 14:27 | reagovat | závadný

          Souhlasim s Janou - o nose nahore to opravdu neni ;)

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X