Smaženky z jitrnic

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks jitrnice
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • hořčice nebo kečup
    • křen

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jitrnice vymačkáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, trochu osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme malé placičky, které smažíme na oleji dozlatova.
2
Povrch potřeme hořčicí a posypeme strouhaným křenem (nebo kroužky cibule) a podáváme s chlebem, nebo potřeme kečupem a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    16. 6. 2008 22:14

    Ano, betakaroten je antioxidant, ale na prskání jsem bohužel nepozorovala téměř žádný vliv.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    16. 6. 2008 22:04

    Mrkev se přidává údajně proto, aby se snížilo přepalování tuku.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    16. 6. 2008 20:15

    Moje zkušenost s mrkví nic moc. Když jsem na Vánoce smažila kapra, tak to prskalo i s ní...

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    16. 6. 2008 19:43

    Pri vyprážaní čohokoľvek vám olej nebude prskať, ak do panvice vložíte niekoľko koliesok mrkvy :)))

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    16. 6. 2008 17:17

    Při smažení je lepší použít "poklici" s jemným nerezovým sítem - zachytí olej, propustí páru která nekondenzujev ve vodu a je druhotnou příčinou prskání.

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    16. 6. 2008 17:02

    A co použít pokličku?

  • Petra Matysová
    Petra Matysová |

    6. 1. 2007 13:49

    Právě jsem dodělala. Je to fajn obměna, ale musím říct, že tak zaprskanou kuchyň od oleje jsem ještě neměla.:o(