Tvarohové smaženky jako dezert

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks tvaroh
    • vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • rostlinný olej
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, tvaroh, vanilkový cukr, vejce a prášek do pečiva smícháme, přidáme rum. Těsto nabíráme lžící a pomalu smažíme ve vysoké vrstvě oleje. Při smažení to dost nabude.
2
Po usmažení odsajeme tuk papírovým ubrouskem a obalujeme v moučkovém cukru. Je to velmi rychlá mňamka a děti ji milují.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    25. 7. 2012 15:05

    :-! Nevíte zda to nejde dělat i bez rumu :-[ :-\ ........děkuji za odpověd :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    8. 11. 2010 10:43

    ...tak tohle jsem zrovna dělal už před nějakým časem... ;-) ,ale jinak jsem včera dělal fakt tvaroh na 3 způsoby ;-) :-D

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    8. 11. 2010 10:24

    U vás byly tvarohové orgie, ne? tři recepty v jeden den... ;-) :-D <:-)

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 11. 2010 19:07

    1*-nejlepší jsou ještě vlažné :-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    3. 3. 2010 19:33

    Nejlepší jsou opravdu teplé(vlažné),druhý den jsou už gumovější a cukr se na nich roztéká.Nabíral jsem lžičkou a šlo to raz-dva!Posílám 1 a foto,na kterém jsou ,,koblížky,, z jedné dávky(asi bez 10-ti kousků:-)-nešlo odolat ).Jiří

  • Anonym
    Anonym |

    24. 4. 2006 10:14

    Mńam, jako rychlovka, když honí mlsná, je to prima!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 2. 2006 06:36

    Robíme niečo podobné, ale namiesto múky dávame krupičku, tvarujeme guľky, ktoré vyvaríme vo vode, ocedené polejeme maslom a posypeme kakaom so škoricou a práš. cukrom.

  • Alisia Z.
    Alisia Z. |

    13. 2. 2006 19:51

    Tomuhle receptu, který dělám už řadu let říkáme doma bílé myšky a přidávám do těsta ještě rozinky

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    12. 1. 2006 07:49

    Tento recept je náš oblíbený,velice rychlý a chutný.Jen nedávám vanilkový cukr,přidám navíc 2 lžíce rumu a 4 lžíce rozinek.Říkáme tomu smažené myši.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 12. 2005 12:25

    Mńam, mńam.....

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 3. 2005 12:18

    Díky za odpověď, tak to už je opravdu lahůdka se šlehačkou a čokládou!! Asi to nechám, až bude rodina pohromadě večer a nebudu to dělat dopředu k obědu na druhý den.:))

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    7. 3. 2005 12:16

    Nejlepší jsou skutečně teplé, ideální budou jako víkendová snídaně. Pokud chcete, aby něco zbylo, doporučuju dělat aspoň z dávky a půl. (Recept je můj, bohužel jsem sklerotik a zapomínám odklikávat kolonku pro zobrazení kontaktu)

  • as
    as |

    7. 3. 2005 10:53

    Paní Jano!! Tento recept jsem viděla v prima vařečce a hned jsem ho vyzkoušela. Nejen, že je to velice rychlá večeře, ale je to moc dobré. V receptu tehdy stálo, že se má jíst teplé.Studené zůstanou měkké, ale jak se smaží v oleji, přece jen ta chuť je horší. Pokud máte mikrovlnku, tak se vůbec nemusíte bát je udělat dopředu. Ale můžu říci, že u nás nestihnou vychladnout. Jen malá poznámka: usmažit menší kousky, obalit v cukru buď s vanilkou nebo skořicovým cukrem a na talíři postříkat šlehačkou a polít čokoládovým topingem.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 3. 2005 09:32

    Dají se tyto smaženky uchovat do druhého dne k obědu?? Nejsou potom už moc tuhé?! Díky za odpověď.