Autor:

Slastná dobrůtka tajemné inspirace

Střední
Ingredience
Brambory  
Šunka  
Žampiony  
Česnek  
Cibule  
Minutková šťáva  
Sojová omáčka  
Sýr  
Vejce  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Stejně velké brambory dáme vařit do vody, když jsou měkké necháme je vychladnout - rozkrojíme je napůl a vydlabeme tak, aby v nich vznikl dostatečně velký otvor. Mezitím než vychladnou, si připravíme směs k jejich plnění. Šunku nakrájenou na nudličky společně se žampiony, česnekem nakrájeným na jemné plátky a cibulí zprudka orestujeme na pánvi.

Když cibulka zvláční, tak ji podlijeme menším množstvím minutkové šťávy viz. recept Staročeská kuřecí směs. Dochutíme sojovkou a plníme již vydlabané brambory, které zasypeme sýrem dle chuti. Doporučuji nějaký spíše tvrdý aromatický sýr a dáme je zapéct.

Pro absolutní dolazení chuti a estetiky si připravíme ještě volská oka. Zapečené brambory vyskládáme dokola na talíř a doprostřed vložíme volské oka a zaručeně slastný výsledek je na světě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Slastná dobrůtka tajemné inspirace

Komentáře

  1. martin jirout   15.09.2006 | 21:53 | reagovat |

    na fotečkách se samozřejmě začne pracovat ale nebude to hned , co bych pro vás neudělal počítám že tak do měsíce by se to mohlo podařit...

  2. Simča Sládková   15.09.2006 | 14:04 | reagovat |

    Jo, jo, Martin opět nezklamal :-))). Něco takovýho dělám, ale bez volských očí. U nás se tomu říká labužnické brambory :-)))). Jen Martine - fotečky by k těm tvým pokladům nebyly?

  3. Gábina Houšková   15.09.2006 | 12:22 | reagovat |

    Maggi vyrábí šťávu k vepřové nebo hovězí pečeni, dostane se např. v Makru, velké balení stojí kolem 170 Kč. (cca 1 kg)

  4. Jaroslava Oumarová   15.09.2006 | 11:36 | reagovat |

    Už podle názvu poznám, že je to recept od Martina:-)). Jinak toto znám, ale v trochu chudší verzi.

  5. ANNA POLÁKOVÁ   15.09.2006 | 11:32 | reagovat |

    ještě dotaz, všude koukám po minutkové šťávě, ale nikde jsem ji neviděla.Prosím Vás, kdo to vyrábí?? Voda se solamylem,sojovkou a lehce zastříknutá červeným vínem není špatná, ale proč si neulehčit život. Děkuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web