Slaninový koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g brambory
    • 0,3
      l mléko
    • 40
      g droždí
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      lžička sůl
  • Náplň
    • 1
      kg pórek
    • 200
      g anglická slanina
    • 0,3
      l mléko
    • 5
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, uvaříme, scedíme a vodu z vaření odložíme. Necháme je vychladnout. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Do mísy dáme mouku se solí, ve středu uděláme jamku, vlejeme droždí, posypeme troškou mouky a necháme 15 minut kynout.
2
Potom přidáme rozmačkané a s 1 dl vývaru z brambor rozšlehané brambory, vymísíme na hladké těsto a necháme 30 minut kynout. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme.
3
Dortovou formu vymažeme, vyložíme dno i boky asi 4 cm vysoko těstem, na něj rozložíme pórek. Mléko rozšleháme s vejci, trochu osolíme a zalejeme pórek. Pečeme v troubě při střední teplotě asi 45 minut. Hotový koláč posypeme sekanou natí. Podáváme teplý se zeleninovým salátem.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • petra Netrvalova
    petra Netrvalova |

    13. 7. 2006 20:57

    Moc dobrá večeře