Sladkokyselé kuře v karamelu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
75 minut
4
porce
neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 2
      ks cibule
    • 4
      sklenice česnek
    • 100
      g cukr
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • kmín
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zprudka orestujeme osolená a okmínovaná stehna, přidáme cibuli rozkrojenou na půl a celé stroužky česneku - trochu orestujeme i to a podlijeme vodou.
2
Přiklopíme pokličkou a dáme na 30 minut do trouby. Poté vyndáme stehna a do výpeku přidáme máslo a cukr - počkáme dokud se nerozpustí. Poté přidáme lžíci octa, povaříme a vložíme zpět stehna - důkladně je promícháme s omáčkou a vložíme zpět do trouby cca na 10 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička.
3
Naší nejčastější přilohou jsou štouchané brambory, které přeliju výpečkem. Mě k tomu chutná i ten česnek s cibulkou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.